Diageo: Νέος οικονομικός διεθυντής μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα

12:05 3/5/2024 - Πηγή: Mononews

Η κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών Diageo προσέλαβε τον Nik Jhangiani ως νέο οικονομικό διευθυντή, αντικαθιστώντας την Lavanya Chandrashekar μετά από την απογοητευτική επίδοση της.

Ο Jhangiani κατέχει τη θέση του οικονομικού διευθυντή στην Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) και θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο του βρετανικού ομίλου ποτοποιίας και στην εκτελεστική επιτροπή του το φθινόπωρο, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Ο

παραγωγός του ουίσκι Johnnie Walker και της βότκας Smirnoff επλήγη από την επιβράδυνση στις ΗΠΑ, την μεγαλύτερη αγορά του. Τον Νοέμβριο εξέδωσε αιφνιδιαστικά προειδοποίηση για τις πωλήσεις και τα κέρδη, επισημαίνοντας ότι οι πωλήσεις στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική θα μειωθούν κατά περίπου ένα πέμπτο.

Υπενυθμίζεται ότι η Debra Crew ανέλαβε καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου πέρυσι και η Diageo ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι ο John Manzoni θα γίνει πρόεδρος.

Η Diageo κατέγραφε ισχυρούς αριθμούς ανάπτυξης για αρκετά χρόνια, χάρη στην premium θέση της στην αγορά. Ωστόσο, ο υψηλός πληθωρισμός και τα επιτόκια στεγαστικών δανείων έχουν επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των καταναλωτών και έχουν μειώσει τη ζήτηση, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη στρατηγική της.

Η μετοχή της ποτοποιίας σημείωσε άνοδο 1,6% στο ξεκίνημα των συναλλαγών στο Λονδίνο την Παρασκευή, αυξάνοντας την χρηματιστηριακή της αξίας σε περίπου 61,6 δισ. λίρες (77 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η πρόσφατη αδύναμη επίδοση της εταιρείας «προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με την οικονομική επικοινωνία και ορισμένα λάθη των ανώτερων στελεχών της διοίκησης», έγραψε ο αναλυτής της RBC, James Edwardes Jones, σε σημείωμα του, προσθέτοντας ότι ο νέος διορισμός πιθανότατα θα «τύχει μέτριας αποδοχής» από την αγορά.

Σημειώνεται ότι η Diafeo απογοήτευσε τους επενδυτές καθώς ανακοίνωσε χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις και κέρδη στο δεύτερο εξάμηον του 2023, λόγω της επιβράδυνσης της ζήτησης στη Βόρεια Αμερική, η οποία επηρέασε αρνητικά τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Διαβάστε επίσης

Bloomberg: H Τουρκία διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ

mybusinesssupport: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιχειρήσεις σε Θεσσαλία-Έβρο

Austriacard: Στο 71,52% υποχώρησε η συμμετοχή του Νικολάου Λύκου

Keywords
Τυχαία Θέματα