Emirates: Εκτόξευση κερδών πάνω από 60% στα 4,69 δισ. δολάρια

Άλμα πάνω από 60% στα κέρδη ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Emirates του Ντουμπάι για το σύνολο του έτους στα 17,23 δισεκατομμύρια ντιρχάμ (4,69 δισεκατομμύρια δολάρια), ξεπερνώντας τα 10,6 δισεκατομμύρια ντιρχάμ του προηγούμενου έτους.

Η εταιρεία μετέφερε 51,9 εκατομμύρια επιβάτες το έτος έως τις 31 Μαρτίου, με τη χωρητικότητα των θέσεων να αυξάνεται

κατά 21,4%.

«Θετικές είναι οι επιχειρηματικές προοπτικές, με προβλέψεις για ισχυρή, διατηρήσιμη ζήτηση για διεθνείς αερομεταφορές και ταξίδια», σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

«Ως συνήθως, θα παρακολουθούμε στενά το κόστος και τους εξωτερικούς παράγοντες, όπως οι τιμές του πετρελαίου, οι συναλλαγματικές διακυμάνσεις και τα ασταθή περιβάλλοντα», συνέχισε.

Σημειώνεται ότι η κρατική αεροπορική εταιρεία θα καταβάλει στο προσωπικό της ένα μπόνους που αντιστοιχεί σε μισθό 20 εβδομάδων, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Η μητρική εταιρεία Emirates Group ανακοίνωσε επίσης ετήσια κέρδη ρεκόρ, αυξημένα κατά 71% στα 18,7 δισ. ντιρχάμ και ανέφερε ότι θα καταβάλει στον ιδιοκτήτη της, το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Ντουμπάι, μέρισμα 4 δισ. ντιρχάμ.

Διαβάστε επίσης: 

Boeing: Μεγάλη απογοήτευση από την καθυστέρηση στις παραγγελίες – Τι δηλώνει ο CEO της Emirates

Κομισιόν: Και η Booking στο στόχαστρο, μετά τις X, TikTok και Facebook

Dominique Moerenhout (EPRA): Έτσι απετράπη ο «Αρμαγεδδών» της ιδιοκτησίας

Keywords
Τυχαία Θέματα