Honda: Επενδυτικό πλάνο μαμούθ $65 δισ. στην ηλεκτροκίνηση

Στην ηλεκτροκίνηση θα επικεντρωθεί η Honda Motor, καθώς σχεδιάζει να επενδύσει 10 τρισεκατομμύρια γιεν (64,8 δισεκατομμύρια δολάρια) σε αυτόν τον τομέα μέχρι το 2030, σύμφωνα με δήλωση του CEO, Toshihiro Mibe.

Ειδικότερα, η εταιρεία θα λανσάρει συνολικά επτά νέα

μοντέλα EV παγκοσμίως έως το 2030, ενώ σχεδιάζει τα EV και τα οχήματα κυψελών καυσίμου να αντιπροσωπεύουν το 40% των παγκόσμιων πωλήσεών της.

Η Honda και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες με γκάμα υβριδικών οχημάτων επωφελούνται από μια ευρεία επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης EV, που οφείλεται στα υψηλότερα επιτόκια και τη μείωση των επιδοτήσεων.

«Στοχεύουμε να κατασκευάσουμε EV με καλύτερο λογισμικό από τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά», ανάφερε σε συνέντευξή του ο Mibe, αποκαλύπτοντας πληροφορίες για τα μελλοντικά επιχειρηματικά σχέδια της εταιρείας.

Παράλληλα, όπως είπε, η εταιρεία έχει ως στόχο να μειώσει το κόστος κατασκευής των EV κατά πάνω από 30%, και το κόστος προμήθειας μπαταριών κατά 20% στη Βόρεια Αμερική.

Σημειώνεται ότι η Honda και άλλες παρόμοιες εταιρείες, επιδιώκουν να ανακτήσουν το μερίδιο αγοράς στην Κίνα, όπου έχουν χάσει έδαφος λόγω των εγχώριων κατασκευαστών EV, οι οποίοι καταφέρνουν να ικανοποιούν περισσότερο τους πολύ απαιτητικούς ντόπιους καταναλωτές.

Το γεγονός αυτό, έχει αυξήσει την πίεση στις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες παλαιού τύπου, με τη Honda να σχεδιάζει περικοπές στο εργατικό δυναμικό του εργοστασίου πλήρους απασχόλησης στην Κίνα, εν μέσω μείωσης των πωλήσεων.

Σε μια προσπάθεια ανάκτησης του μειωμένου καταναλωτικού ενδιαφέροντος, η Honda σχεδιάζει να ξεκινήσει την πώληση δύο μοντέλων EV της νέας σειράς Ye στην Κίνα αργότερα φέτος.

Στόχος είναι η πλήρης ηλεκτροποίηση έως το 2040, καθώς η στροφή προς την καθαρή ενέργεια μακροπρόθεσμα, παραμένει αμετάβλητη.

Η εταιρεία σκοπεύει να πουλήσει περίπου 1 εκατομμύριο υβριδικά οχήματα φέτος, ενώ θέτει τις βάσεις για την αύξηση σε 2 εκατομμύρια μονάδες ετησίως.

Διαβάστε επίσης: 

«Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»: Το παρασκήνιο για την επιδότηση αγοράς Ι.Χ., η πρόταση για επιπλέον bonus 5.000 ευρώ και τα τελικά ποσά

Οδηγούμε το Honda ZR-V

Lamda Development: Deal με τα εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα για πρότυπο σχολείο στο Ελληνικό

Keywords
Τυχαία Θέματα
Honda, Επενδυτικό,Honda, ependytiko