Lomar (Οικογένεια Λογοθέτη): Αγόρασε 9 πλοία, αφού προηγουμένως πούλησε πλοία κοντέινερ και εισέπραξε 2 δισ. δολάρια

08:19 3/5/2024 - Πηγή: Mononews

Η ναυτιλιακή εταιρεία Lomar, της οικογένειας Λογοθέτη, πρόκειται να παραλάβει ένα ακόμη πλοίο, μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, που είναι το ένατο πλοίο που προσθέτει στο στόλο της από τον περασμένο χρόνο.

Η πρόσφατη προσθήκη πλοίου, που μετονομάστηκε σε Ebury Trader θα ξεκινήσει μια μακροπρόθεσμη συμφωνία ναύλωσης με έναν παγκόσμιο πάροχο logistics, μετά την ολοκλήρωση των αναβαθμίσεων που θα υποστεί σε ένα ναυπηγείο στην Κίνα που περιλαμβάνει

την εγκατάσταση συσκευών εξοικονόμησης ενέργειας.

Η είσοδος του πλοίου στις εμπορικές δραστηριότητες αντιπροσωπεύει μια συνολική επένδυση άνω των 126 εκατομμυρίων δολαρίων σε πλοία ξηρού χύδην φορτίου κατά την περίοδο των τελευταίων 12 μηνών.

Η Lomar δημιουργεί ένα στόλο από πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, που τώρα αριθμεί 14 συνολικά, αφού συγκέντρωσε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση σχεδόν ολόκληρου του στόλου των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lomar, Νικόλαος Γεωργίου, δήλωσε: «Η Lomar έχει πωλήσει σε μεγάλο βαθμό τον στόλο των εμπορευματοκιβωτίων κατά τη διάρκεια μιας περιόδου – ρεκόρ και αυτή τη στιγμή επανεπενδύει στον τομέα ξηρού χύδην φορτίου όπου βλέπουμε σημαντικές ευκαιρίες».

Η τελευταία προσθήκη της Lomar στον στόλο των πλοίων της είναι ένα πλοίο χωρητικότητας 57.016 dwt που παλαιότερα ονομαζόταν Hai Yang Zhi Hua. Αγοράστηκε από μια εταιρεία στην Κίνα και ναυπηγήθηκε αρχικά στο ναυπηγείο China Shipping Jiangsu τον Σεπτέμβριο του 2011.

Τον Οκτώβριο του 2022 η Lomar ολοκλήρωσε την εξαγορά της Carl Büttner Holding με έδρα τη Βρέμη σε εταιρική αξία κοντά στα 160 εκατομμύρια δολάρια, ενισχύοντας τα συμφέροντά της στον τομέα δεξαμενόπλοιων χημικών/προϊόντων.

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται η έξοδος για το Πάσχα – Πληρότητες που αγγίζουν 100% σε ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων – Υψηλή κίνηση και στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» 

Χρηματιστήριο: Οι φθηνότερες μετοχές, οι εισηγμένες με cash flow και η… Fed

Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη: Φέτος το Πάσχα με την Ελπίδα

Keywords
Αναζητήσεις
lomar-oikogeneia-logotheti-agorase-9-ploia-afou-proigoumenos-poulise-ploia-konteiner-kai-eisepraxe-2-dis-dolaria.htm
Τυχαία Θέματα