State Department: Η Ρωσία παραβίασε την παγκόσμια απαγόρευση χημικών όπλων στην Ουκρανία – Νέες κυρώσεις

21:41 1/5/2024 - Πηγή: Mononews

Για χρήση χημικών όπλων στο μέτωπο της Ουκρανίας κατηγορούν οι ΗΠΑ τη Ρωσία.

“Η Ρωσία παραβίασε την παγκόσμια απαγόρευση των χημικών όπλων στον πόλεμο στην Ουκρανία”, ανέφερε την Τετάρτη το State Department.

Για τον λόγο αυτό, οι  Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν  κυρώσεις σε περισσότερα από 280 άτομα και οντότητες, αναφέρει το υπ. Εξωτερικών.

Μεταξύ αλλων, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβάλλει κυρώσεις σε περισσότερες από 80 οντότητες και ιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ασχολούνται με: ανάπτυξη της μελλοντικής παραγωγικής και εξαγωγικής ικανότητας ενέργειας, μετάλλων και εξόρυξης της Ρωσίας. κυρώσεις για αποφυγή και καταστρατήγηση· και ενισχύοντας την ικανότητα της Ρωσίας να διεξάγει τον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ  παραδίδει ταυτόχρονα στο Κογκρέσο μια απόφαση σχετικά με τη χρήση του χημικού όπλου χλωροπικρίνη από τη Ρωσία κατά των ουκρανικών στρατευμάτων. Το Υπουργείο επιβάλλει εκ νέου περιορισμούς στην ξένη στρατιωτική χρηματοδότηση, στις πιστωτικές γραμμές της κυβέρνησης των ΗΠΑ και στις άδειες εξαγωγής αμυντικών ειδών και ειδών ευαίσθητων στην εθνική ασφάλεια που πηγαίνουν στη Ρωσία. Παράλληλα, επιβάλλει κυρώσεις σε τρεις ρωσικές κυβερνητικές οντότητες που συνδέονται με προγράμματα χημικών και βιολογικών όπλων της Ρωσίας και σε τέσσερις ρωσικές εταιρείες που έχουν συνεισφέρει σε τέτοιες οντότητες.

Επιβάλλει επίσης κυρώσεις σε άλλα τρία άτομα σε σχέση με τον θάνατο του Αλεκσέι Ναβάλνι

.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους για να διακόψουν τη στήριξη στη στρατιωτική-βιομηχανική βάση της Ρωσίας και να περιορίσουν τη χρήση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος από τη Ρωσία για να προωθήσει τον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

FED: Διατήρησε ξανά αμετάβλητα τα επιτόκια – Επιβραδύνει τη μείωση του ισολογισμού, βλέπει έλλειψη προόδου στον πληθωρισμό

Συναγερμός στο Ουισκόνσιν – Ένοπλος νεαρός προσπάθησε να μπει σε σχολείο

Πρωτομαγιά 2024 – Γαλλία: Βίαια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σε Παρίσι και Λυών

Keywords
Τυχαία Θέματα