Sveinung Stohle (Όμιλος Μ. Αγγελικούση): Υπάρχει ποιότητα στους Έλληνες ναυτικούς και στα στελέχη της ναυτιλίας

Μέσα σε πανηγυρική εκδήλωση έγινε η εισαγωγή των νέων μελών του Propeller Club of Piraeus. Τα νέα μέλη καλωσόρισε ο πρόεδρος Κωστής Φραγκούλης.

Ωστόσο, τις εντυπώσεις κέρδισε ο διευθύνων σύμβουλος των ναυτιλιακών εταιρειών της Μαρίας Ι. Αγγελικούση, Sveinung Stohle, ο οποίος εξήρε την ποιότητα των στελεχών και των ναυτικών της ελληνικής ναυτιλίας.

Ο S. Stohle, ειδικότερα, αναφέρθηκε στο

θέμα της βιώσιμης ανάπτυξης της ναυτιλίας εν μέσω διαφόρων προκλήσεων και επικεντρώθηκε στη δυναμικότητα και στην προσαρμοστικότητα της Ελληνικής ναυτιλίας, ένα επίτευγμα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, που πρέπει να διαφυλαχθεί από όλους τους φορείς ως κόρη οφθαλμού, δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα πολύ σκληρός.

Επίσης εξέφρασε την υπερηφάνεια του ομίλου για την ποιότητα των στελεχών και ναυτικών και στη συνέχεια επισήμανε στο γεγονός ότι σε περιόδους εξαιρετικών προκλήσεων θα πρέπει μια ναυτιλιακή εταιρεία να επικεντρωθεί στην κύρια δραστηριότητα της και να σχεδιάσει με μακροπρόθεσμο ορίζοντα αναζητώντας καινοτόμες λύσεις.

Αναφερόμενος στην απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, τόνισε ότι μόνο η συνεργασία όλων των φορέων της ναυτιλίας θα κατορθώσει να φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά η προσπάθεια θα πρέπει επικεντρωθεί στην αποδοτικότητα του υπάρχοντος στόλου, καθώς επίσης στην υιοθέτηση μιας στρατηγικής για ναυπήγηση πλοίων με dual fuel μηχανών.

Επίσης, υπογράμμισε ότι με τα εναλλακτικά καύσιμα υπάρχουν πολλά προβλήματα, όπως με την αμμωνία, τη μεθανόλη και δεν έχει ακόμη αποδειχθεί ότι είναι απολύτως καθαρή για το περιβάλλον, ενώ και το υδρογόνο είναι πολύ ακριβό.

Το LNG as fuel πάντως αποτελεί, τόνισε μια ιδανική λύση έως το 2050 και συνέχισε λέγοντας ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες θα πρέπει να μην λησμονούν την διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού τους σε θέματα ασφάλειας και την διατήρηση μακροπρόθεσμων σχέσεων με τους ναυλωτές.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Propeller Club Κωστής Φραγκούλης τόνισε ότι το Club εξελίσσεται ποιοτικά με νέα μέλη υπό το σύνθημα Next Working for the future.

Ο Σταμάτης Τσαντάνης CEO της Seanergy και United Maritime εξέφρασε την ικανοποίηση του για το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του Propeller Club το οποίο υποστηρίζεται από τις εταιρείες Seanergy και United που είναι εισηγμένες στο Αμερικανικό Χρηματιστήριο.

Επίσης, τόνισε ότι τα κεφάλαια που αντλούνται από τις Αμερικανικές κεφαλαιαγορές αποτελούν για πολλές Ελληνικές εταιρείες μοχλό ανάπτυξης των στόλων τους.

Επίσης πρόσθεσε το μεγάλο ενδιαφέρον της εταιρείας του για τα εναλλακτικά καύσιμα και ότι η Seanergy έχει βραβευτεί ως best place to work που καταδεικνύει την επικέντρωση της εταιρείας στις αρχές ESG εταιρικής υπευθυνότητας.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ Γιώργος Τσούνης εξέφρασε την απεριόριστη χαρά του για την συνεργασία με το Propeller Club που αντιπροσωπεύει την δυναμικότητα της Ελληνικής ναυτιλίας και υπενθύμισε ότι οι Έλληνες είναι οι άνθρωποι της θάλασσας και τα έχουν καταφέρει και στην συνεργασία με τα Αμερικανικά Χρηματιστήρια όπου έχουν εισαχθεί πάνω από 29 εταιρείες αντλώντας κεφάλαια για περαιτέρω ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης

Μαρίνα Σάττι (Eurovision): Η απάντηση για τις γκριμάτσες και το χασμουρητό την ώρα που μιλούσε η τραγουδίστρια του Ισραήλ

Drewry: Αυξήθηκαν οι ναύλοι στα κοντέινερ κατά 16%

Ο Κασσελάκης τσαμπουκάς, ο Πολάκης κομιστής της υπέρτατης αλήθειας κι ένα κόμμα σε παραζάλη

Keywords
Αναζητήσεις
sveinung-stohle-omilos-m-angelikousi-yparchei-poiotita-stous-ellines-naftikous-kai-sta-stelechi-tis-naftilias.htm
Τυχαία Θέματα