THEON: Εξαιρετικές επιδόσεις το α’ τρίμηνο του 2024 – Έσοδα €75,8 εκατ. και προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων €17,2 εκατ.

Η THEON INTERNATIONAL PLC (THEON) ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας για το α’ τρίμηνο 2024 επιτυγχάνοντας εξαιρετικές επιδόσεις σε σχέση με εκείνες του προηγούμενου έτους.

Πρόκειται για το ισχυρότερο α’ τρίμηνο έτους που έχει επιτευχθεί έως σήμερα από τη THEON. Το ισχυρό ανεκτέλεστο παραγγελιών επιτρέπει καλύτερο προγραμματισμό και μείωση της εποχικότητας, με αποτέλεσμα τη διευκόλυνση επίτευξης του στόχου για το 2024.

Το πρώτο τρίμηνο του 2023 συνεισέφερε 12,4% στα

έσοδα ολόκληρου του έτους, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2024 που συνεισφέρει το 23,0% των εσόδων, σύμφωνα και με τον πιο συντηρητικό στόχο των €330 εκατ. εσόδων που έχει θέσει η εταιρία για το έτος 2024.

Κύρια Οικονομικά Στοιχεία

• Συνέχιση της έντονης ζήτησης νέων παραγγελιών ύψους €39,0 εκατ. για το α’ τρίμηνο του 2024, 26%υψηλότερη σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023.

• Άνοδος των εσόδων σε €75,8 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2024, σημειώνοντας ρεκόρ α’ τριμήνου, που αντανακλά αύξηση 180% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2023.

• Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων (adjusted EBIT) ανήλθαν σε €17,2 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2024, παρουσιάζοντας αύξηση 271% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2023, υποδηλώνοντας περιθώριο κέρδους 22,7% (έναντι 17,1% το α’ τρίμηνο του 2023).

• Τα Καθαρά Κέρδη ανήλθαν σε €12,6 εκατ. για το α’ τρίμηνο του 2024, σε αντίθεση με τα €2,8 εκατ. που καταγράφηκαν το α’ τρίμηνο του 2023, υποδηλώνοντας αύξηση 3,6 φορές.

• Τα Καθαρά Ταμειακά Διαθέσιμα ανήλθαν σε €52,9 εκατ. στις 31 Μαρτίου 2024, έναντι €0,1 εκατ. Καθαρών Ταμειακών Διαθέσιμων την 31η Δεκεμβρίου 2023, συμπεριλαμβανομένων των καθαρών εσόδων από την Αρχική Δηµόσια Προσφορά (Α∆Π) των μετοχών της εταιρίας στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.

Επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα, προσαρμοστικότητα και δέσμευση στην καινοτομία, η THEON πέτυχε αυτή την πρωτοφανή επιτυχία, έχοντας υπογράψει νέες εμπορικές συμφωνίες στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Μετά τις πρόσφατα υπογεγραμμένες συμβάσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Εσθονίας, καθώς και την υπογραφή της 3ης τροποποίησης της σύμβασης OCCAR, η THEON έφτασε στο τέλος του πρώτου τριμήνου 2024 σε ανεκτέλεστο παραγγελιών ύψους €502,0 εκατ. Η ΤΗΕΟΝ έχει προβεί στην υπογραφή πρόσθετων συμβάσεων που αφορούν σε πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων παραγγελιών για θερμικά συστήματα clip-on της THEON, τα οποία χρησιμοποιούνται με σύγχρονα Συστήματα Έξυπνης Στόχευσης (Fire Control Systems).

Επιπλέον, η THEON διατηρεί συμβατικά δικαιώματα προαίρεσης (options) ύψους €586,0 εκατ. ευρώ με υψηλή πιθανότητα μετατροπής σε νέες παραγγελίες. H εταιρία προβλέπει ότι η ισχυρή ζήτηση της αγοράς θα μεταφραστεί σε αύξηση παραγγελιών τα επόμενα τρίμηνα.

Με τις νέες παραγγελίες η THEON κατάφερε να προσθέσει δύο ακόμη χώρες στην ήδη μεγάλη υφιστάμενη πελατειακή της βάση, η οποία αριθμεί πλέον 70 χώρες που χρησιμοποιούν τα υπερσύγχρονα συστήματα της THEON, αυξάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη διαλειτουργικότητα των ευρωπαϊκών δυνάμεων και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Η THEON συνεχίζει να υλοποιεί το επιχειρηματικό της σχέδιο διατηρώντας την υψηλή οργανική της ανάπτυξη. Παράλληλα, η εταιρία σημειώνει πρόοδο στην εξέταση επενδυτικών ευκαιριών, έχοντας ως στόχο την ολοκλήρωση εξαγορών που θα επιταχύνουν το αναπτυξιακό της πλάνο, για τις οποίες θα προβεί σε ανακοινώσεις τους επόμενους μήνες.

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της THEON, σχολίασε: «Παρά το μεταβλητό και ρευστό γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, η THEON συνεχίζει την ανάπτυξή της, επιδεικνύοντας εξαιρετικές επιχειρηματικές επιδόσεις και διασφαλίζοντας τη διατήρηση της βιωσιμότητάς της».

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Νίκας: Σε πλειστηριασμό μεζονέτα στην Τήνο

Bloomberg: Τουρκία και Ελλάδα επιδιώκουν καλύτερες σχέσεις εν μέσω των συνεχιζόμενων εντάσεων στην Κύπρο

Από γυναίκες μόνον – Φωτογραφική δημιουργία από τη Μεταπολίτευση ως σήμερα

Keywords
Αναζητήσεις
theon-exairetikes-epidoseis-to-a-trimino-tou-2024--esoda-758-ekat-kai-prosarmosmena-kerdi-pro-tokon-kai-foron-172-ekat.htm
Τυχαία Θέματα