Χυμός μάνγκο: Τα οφέλη, οι πιθανές επιπτώσεις και η καλύτερη ώρα για να τον απολαμβάνετε

Νόστιμος και σούπερ υγιεινός, ο χυμός μάνγκο είναι το απόλυτο καλοκαιρινό ρόφημα. Το ζουμερό εξωτικό φρούτο, χαρακτηρίζεται από την γλυκιά γεύση του, αλλά και τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό, καθώς είναι γεμάτο με βιταμίνες, φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Χυμός μάνγκο και οφέλη

1. Πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά

Ο χυμός μάνγκο είναι γεμάτος με απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C και του ασβεστίου.

2. Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Ο χυμός μάνγκο είναι πλούσιος σε βιταμίνη C,

ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που παίζει ζωτικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μια μερίδα 100 ml χυμού μάνγκο μπορεί να προσφέρει 13,7 mg βιταμίνης C, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).

3. Υποστηρίζει την υγεία του πεπτικού συστήματος

Περιέχει διαιτητικές ίνες, οι οποίες βοηθούν την πέψη και προάγουν τις τακτικές κινήσεις του εντέρου, βοηθώντας στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

4. Ενισχύει το δέρμα

Ο χυμός μάνγκο περιέχει βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου που δίνει στο δέρμα την ελαστικότητά του και βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sage Journals. Εκτός από την προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στην προστασία από τη φθορά της υπεριώδους ακτινοβολίας. Δεν είναι περίεργο γιατί οι γυναίκες χρησιμοποιούν και καλλυντικά προιόντα με μάνγκο.

Διαβάστε περισσότερα στο healthstories.gr

Διαβάστε επίσης:

Μοντέλο έχασε τα δύο της πόδια από το Σύνδρομο Τοξικού Σοκ και τώρα μιλάει για τους κινδύνους του ταμπόν

Όταν το whiskey συναντά το design: Η Zaha Hadid Architects, το Dalmore και η ιστορία πίσω από αυτό το άκρως συλλεκτικό αντικείμενο

Αναλυτές για Alpha Bank: Με το δεξί ξεκίνησε η χρονιά – Η πιο φθηνή ελληνική τράπεζα

Keywords
Τυχαία Θέματα