Δύο μεγάλες δωρεές του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” σε Νέα Υόρκη και Χιούστον

Δύο σημαντικές πρωτοβουλίες είχε στις ΗΠΑ το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”.

Αναλυτικότερα:

Τιμητική υπήρξε για όλους στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) η βράβευση στην πρόσφατη ετήσια εκδήλωση Way to Win Gala 2024 του οργανισμού Win (Women In Action).

«Αισθανόμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που στηρίζουμε το έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα τη Νέα Υόρκη,

ο οποίος βοηθά γυναίκες και παιδιά να ξαναχτίσουν τη ζωή τους και να σπάσουν τον κύκλο της αστεγίας», αναγράφεται στη σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Ο Win αποτελεί τον μεγαλύτερο οργανισμό δομών φιλοξενίας για οικογένειες και υποστηρικτικών στεγαστικών προγραμμάτων στη Νέα Υόρκη. Το ΙΣΝ έχει συμβάλει στο έργο του οργανισμού μέσω πλήθους δωρεών από το 2017.

Η πρώτη δωρεά του ΙΣΝ προς τον Win αφορούσε την υποστήριξη του προγράμματος Income Building Program (Πρόγραμμα Δημιουργίας Εισοδήματος) του οργανισμού. Ο Luis Daniel Caridad, μέλος της Διεύθυνσης Δωρεών του ΙΣΝ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανέφερε: «Θέλω να τονίσω πόσο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Win λειτουργεί ένα πρόγραμμα εργασιακής ετοιμότητας, το οποίο διαδραματίζει ζωτικής σημασίας ρόλο προς την επίτευξη της αποστολής του οργανισμού, καθώς δεν περιορίζεται στην παροχή στέγης προς τις οικογένειες αλλά προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία και μέσα που διασφαλίζουν την πρόοδο των συμμετεχόντων».

Στο παρελθόν στο ΙΣΝ έχουν επίσης στηρίξει με δύο επιπλέον δωρεές τον οργανισμό στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις ευρύτερων κρίσεων στην πόλη, καταρχάς στις αρχές της πανδημίας και στη συνέχεια όταν άρχισαν να καταφθάνουν στη Νέα Υόρκη μεγάλες εισροές αιτούντων άσυλο. Πριν καν μπει στην εικόνα το ΙΣΝ, δήλωσε ο Luis Daniel Caridad, «οι ομάδες του Win είχαν ήδη αναλάβει δράση: ενίσχυσαν τις ισπανόφωνες υπηρεσίες τους σε συνεργασία με φοιτητές, συντονίστηκαν με οργανώσεις παροχής νομικών υπηρεσιών για την υλοποίηση σεμιναρίων σχετικά με θέματα ασύλου και διασφάλισαν την πρόσβαση σε τρόφιμα στους νεοαφιχθέντες, λαμβάνοντας υπόψη τις διατροφικές συνήθειες της χώρας προέλευσής τους».

«Αυτός είναι ο οργανισμός Win εν δράσει», δήλωσε. «Αξιολογεί τις ανάγκες –όλες τις ανάγκες– και κινητοποιείται με ταχύτητα προκειμένου να τις καλύψει».

Η Διευθύντρια Δωρεών του ΙΣΝ, Casey Russo, προσέθεσε: «Είμαστε ευγνώμονες που συνεργαζόμαστε με οργανισμούς, όπως ο Win –ο οποίος πέρυσι συμπλήρωσε τέσσερις αξιοθαύμαστες δεκαετίες προσφοράς προς τους κατοίκους της Νέας Υόρκης– που μπορούμε να εμπιστευόμαστε και στους οποίους μπορούμε να βασιζόμαστε για την κάλυψη των αναγκών της κοινότητάς μας ανά πάσα στιγμή».

Επίσης, το Rothko Chapel, ένας μη κερδοσκοπικός δημόσιος χώρος στο Χιούστον στις ΗΠΑ, που έχει διακοσμηθεί με έργα του πρωτοπόρου ζωγράφου του 20ού αιώνα Mark Rothko (Μαρκ Ρόθκο), βρίσκεται σε διαδικασία ανακαίνισης και επέκτασης των υποδομών του.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστηρίζει με δωρεά του, συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων, τη δημιουργία του Stavros Niarchos Foundation (SNF) Forum for Community Engagement, ενός δημόσιου χώρου για τη φιλοξενία εκδηλώσεων στο νέο κέντρο προγραμμάτων του Rothko Chapel.

«Ο χώρος του νέου Κέντρου θα ενισχύσει και διευρύνει ουσιαστικά την αποστολή μας απέναντι στο κοινό, προωθώντας παράλληλα τη γνώση, τον πολιτισμένο διάλογο και τον ακτιβισμό με επίκεντρο τον κοινωνικό μετασχηματισμό», αναφέρει ο Christopher Rothko (Κρίστοφερ Ρόθκο), πρόεδρος της εκστρατείας επέκτασης του Rothko Chapel και γιος του εκλιπόντος καλλιτέχνη. «Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη γενναιόδωρη υποστήριξη του ΙΣΝ στην προσπάθειά του να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων μας».

«Η δωρεά του ΙΣΝ έρχεται να υποστηρίξει τη διπλή αποστολή του Rothko Chapel ως χώρου περισυλλογής και δράσης», δηλώνει ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Rothko Chapel, David Leslie. «Όταν ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση [της εκστρατείας], ευελπιστούμε ότι η πανεπιστημιούπολη μας θα εξελιχθεί σε έναν ακόμη πιο σημαντικό διεθνή προορισμό και κέντρο αναστοχασμού και διαλόγου μεταξύ των μελών της ολοένα αυξανόμενης κοινότητάς μας».

To Rothko Chapel έχει ως αποστολή την υποστήριξη της τέχνης, της πνευματικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα παραπάνω ζητήματα τέθηκαν προς συζήτηση σε πρόσφατη εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Rothko Chapel σε συνεργασία με το SNF Paideia του University of Pennsylvania.

Διαβάστε επίσης

Δόμνα Μιχαηλίδου: Από τη ΛΑΡΚΟ κανείς δεν θα μείνει στον δρόμο – Διασφαλίζουμε την εργασία όλων

Αγορά ενέργειας: Ποιες παγίδες ναρκοθετούν τις επενδύσεις – Ποιος θα τις πληρώσει

Βραυρώνα: Video ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο πατέρας του εμβρύου το αφήνει στα σκουπίδια

Keywords
Αναζητήσεις
dyo-megales-dorees-tou-idrymatos-stavros-niarchos-se-nea-yorki-kai-chiouston.htm
Τυχαία Θέματα
Δύο, Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, Υόρκη, Χιούστον,dyo, idrymatos “stavros niarchos”, yorki, chiouston