Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα υπερασπίζεται πάντα με αυτοπεποίθηση τα κυριαρχικά της δικαιώματα»

Τον Έβρο επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έφτασε νωρίς το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια αναμένεται να επισκεφτεί και την Κομοτηνή.

Μιλώντας σε πολίτες στη Μάκρη, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν αποκλίνει από τις εθνικές θέσεις και θα

υπερασπίζεται πάντα με αυτοπεποίθηση τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

 Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είπε για την πορεία των εθνικών θεμάτων:

«Τα γεγονότα του Μαρτίου του 2020. Όταν υψώσμαε ένα τείχος άμυνας απέναντι στην προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού προβλήματος. Προστατεύσαμε τα σύνορα της πατρίδας μας, τα σύνορα της Ευρώπης. Η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα της Ευρώπης που το μεταναστευτικό δεν είναι αντικείμενο της προεκλογικής συζήτησης.

Συναντήθηκα χθες με τον πρόεδρο Ερντογάν. Αποτιμήσαμε τη συνολική πρόοδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Επιδιώκουμε καλές σxέσεις με τη γείτονα. Όπως γνωρίζετε η Ελλάδα δεν αποκλίνει από τις εθνικές θέσεις και θα υπερασπίζεται πάντα με αυτοπεποίθηση τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Το κάνουμε όμως από θέση ισχύος. Το κάνουμε με τις Ένοπλες Δυνάμεις και με την οικονομία μας θωρακισμένη».

Διαβάστε επίσης

Χαρακόπουλος με τον σεΐχη της MWL στον πρωθυπουργό: Μνημόνιο συνεργασίας Ορθοδόξων και Μουσουλμάνων

Νίκος Ρωμανός: Αλαζονική και αυταρχική η συμπεριφορά Κασσελάκη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όσο πιο ισχυρή βγει η ΝΔ στις ευρωεκλογές, τόσο περισσότερα θα πετύχουμε για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες

Keywords
Αναζητήσεις
mitsotakis-i-ellada-yperaspizetai-panta-me-aftopepoithisi-ta-kyriarchika-tis-dikaiomata.htm
Τυχαία Θέματα