ΗΠΑ: Τα νέα μισθολόγια στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο τον Απρίλιο

16:18 1/5/2024 - Πηγή: Mononews

Τα νέα μισθολόγια στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο τον Απρίλιο, σύμφωνα με την έκθεση της ADP που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Ειδικότερα, η ADP ανέφερε ότι οι εταιρείες προσέθεσαν 192.000 θέσεις εργασίας για το μήνα, πάνω από τις προβλέψεις του Dow Jones για 183.000, αν και ελαφρώς χαμηλότερα

από τις αναθεωρημένες προς τα πάνω 208.000 το Μάρτιο.

Ταυτόχρονα, σε σχέση με τους μισθούς, η έκθεση έδειξε ότι οι αμοιβές των εργαζομένων αυξήθηκαν κατά 5% σε σχέση με πέρυσι.

“Οι προσλήψεις είχαν ευρεία βάση τον Απρίλιο”, δήλωσε η επικεφαλής οικονομολόγος της ADP, Nela Richardson. “Μόνο ο τομέας των πληροφοριών – τηλεπικοινωνίες, μέσα ενημέρωσης και τεχνολογία πληροφοριών – παρουσίασε αδυναμία, σημειώνοντας απώλειες θέσεων εργασίας και τον μικρότερο ρυθμό αύξησης των μισθών από τον Αύγουστο του 2021”.

Η αύξηση των θέσεων εργασίας ήταν ισχυρότερη στον τομέα της αναψυχής και της φιλοξενίας, ο οποίος σημείωσε αύξηση 56.000 θέσεων εργασίας. Άλλοι κλάδοι που παρουσίασαν αύξηση ήταν οι κατασκευές (35.000) και οι τομείς που καλύπτουν το εμπόριο, τις μεταφορές και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, καθώς και την εκπαίδευση και τις υπηρεσίες υγείας, οι οποίοι σημείωσαν αύξηση κατά 26.000.

Οι εταιρείες με 500 ή περισσότερους εργαζόμενους παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση στις προσλήψεις με 98.000.

Διαβάστε επίσης:
Vote4Patients – Συλλογή υπογραφών και εκστρατεία για να ακουστεί η φωνή των ασθενών στις Ευρωεκλογές

Ηράκλειο: 44χρονη έπαθε ανακοπή μπροστά στα μάτια του παιδιού της

Schroders: Ενισχύει τις πωλήσεις στην Ελλάδα – Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα

Keywords
Αναζητήσεις
ipa-ta-nea-misthologia-ston-idiotiko-tomea-afxithikan-me-tachytero-rythmo-apo-ton-anamenomeno-ton-aprilio.htm
Τυχαία Θέματα