Πετρέλαιο: Ανάκαμψη για Brent και WTI μετά τη νέα μείωση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Σε θετικό έδαφος κατάφεραν να κλείσουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Τετάρτη, ενισχυμένα από μια δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση στις προμήθειες αργού στις ΗΠΑ, ενώ και η επιβράδυνση του ρυθμού πληθωρισμού των ΗΠΑ για τον μήνα Απρίλιο ενίσχυσε τις προοπτικές μείωσης των επιτοκίων, φέρνοντας αισιοδοξία για τις προοπτικές της ζήτησης ενέργειας.

Ειδικότερα,

τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας να αναφέρει την Τετάρτη πτώση 2,5 εκατομμυρίων βαρελιών για την εβδομάδα που έληξε στις 10 Μαΐου.

Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές προβλέπουν μείωση της προσφοράς αργού κατά 500.000 βαρέλια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η S&P Global Commodity Insights.

Αργά την Τρίτη, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε μείωση των αποθεμάτων αργού κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται τα στοιχεία.

Η έκθεση EIA έδειξε επίσης εβδομαδιαία μείωση της προσφοράς βενζίνης κατά 200.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα αποστάγματος «μειώθηκαν ελαφρώς» για να παραμείνουν ουσιαστικά στάσιμα για την εβδομάδα.

Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ παρέμεινε αμετάβλητη στα 13,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την τελευταία εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης Cushing, Okla., Nymex μειώθηκαν κατά 300.000 βαρέλια, στα 35 εκατομμύρια βαρέλια.

Νωρίτερα, πάντως, τα συμβόλαια είχαν περάσει σε αρνητικό έδαφος, καθώς ο  Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας μείωσε την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της ζήτησης πετρελαίου το 2024, από τα 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα προηγουμένως στα 1,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Ανέφερε δε χαμηλότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο.

Ωστόσο, το αργό West Texas Intermediate για παράδοση Ιουνίου έκλεισε τελικά με άνοδο κατά 61 σεντς ή 0,8% για να διαμορφωθεί στα 78,63 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Νωρίτερα είχε διαπραγματευτεί έως και 76,70 δολάρια – το χαμηλότερο επίπεδο για συμβόλαιο πρώτου μήνα από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Το συμβόλαιο παράδοσης Ιουλίου, το οποίο είναι από τα πιο ενεργά διαπραγματεύσιμα συμβόλαια, πρόσθεσε 51 σεντς, ή 0,7%, στα 78,16 δολάρια το βαρέλι.

Το Brent Ιουλίου ανέβηκε επίσης κατά 37 σεντς ή σχεδόν 0,5% στα 82,75 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Την Τρίτη, το WTI και το Brent έκλεισαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τις 12 Μαρτίου.

Keywords
Αναζητήσεις
petrelaio-anakampsi-gia-brent-kai-wti-meta-ti-nea-meiosi-sta-apothemata-argou-stis-ipa.htm
Τυχαία Θέματα
Πετρέλαιο, Ανάκαμψη, Brent, WTI, ΗΠΑ,petrelaio, anakampsi, Brent, WTI, ipa