Ποιους είδαμε στα νησιά το Πάσχα, η τιμητική διάκριση στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και ένα φιλί από τη ζούγκλα

Πάσχα στα νησιά και όχι μόνο

Τα μποφόρ και η βροχή μούσκεψαν το φετινό Πάσχα που όλοι το περιμέναμε πώς και πώς, χαρούμενοι που πέφτει Μάιο, άρα -υποτίθεται- με καλοκαιρινό καιρό.

Και παρ’ όλο που το Κλεινόν Άστυ άδειασε από τους Αθηναίους που έφυγαν άρον-άρον με κάθε μεταφορικό μέσον για να απολαύσουν τις μίνι διακοπές, τη θάλασσα, τα πρώτα μπάνια και, βέβαια, τον οβελία, τη μαγειρίτσα, τα αυγά και τα τσουρέκια, η Αθήνα

δεν ήταν καθόλου άσχημη, αφού την είχαμε όλη δικιά μας. Όσοι μείναμε, βρίσκαμε άδειους δρόμους να κυκλοφορήσουμε, θέσεις για παρκάρισμα και χρόνο να περάσουμε με αγαπημένους ανθρώπους.

Όσο για τα νησιά μας, ξεκινάμε από τον Αργοσαρωνικό, με την Αίγινα να βουλιάζει. Μέχρι και ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής επέλεξε το νησί για να περάσει το Πάσχα μαζί με τη Νατάσα Παζαΐτη και τα παιδιά τους.

Τον Πόρο επέλεξε η πρώην βασιλική οικογένεια για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, τις Σπέτσες οι συνήθεις λάτρεις του νησιού που «ανοίγουν» τα σπίτια τους μετά τη χειμερινή ανάπαυλα για να φιλοξενήσουν φίλους και συγγενείς ή καταπλέουν με τα σκάφη τους και επιδίδονται σε ψήσιμο του οβελία στην προβλήτα, δίπλα από τα σκάφη, μπροστά από το Ποσειδώνιο.

Είχαμε φέτος και το ατύχημα που συνέβη στη θαλαμηγό WHY, η οποία βρισκόταν στην άκρη της προβλήτας: ο αέρας ξέσυρε την άγκυρα και η θαλαμηγός κατέληξε στην… παραλία και στα τσιμέντα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ρήγμα στο μπροστινό μέρος και να μεταφερθεί με γερανό στο ναυπηγείο για επισκευές…

Στο Costa Navarino βρέθηκε οικογενειακώς ο Σάκης Ρουβάς, αλλά και η εγκυμονούσα Κωνσταντίνα Σπυροπούλου με τον σύζυγό της, Βασίλη Σταθοκωστόπουλο, και το πρώτο τους παιδί.

Η Κέρκυρα, όπως πάντα, γνώρισε μεγάλη κοσμοσυρροή, όπως και η Ρόδος και η Μύκονος με τα πάρτι να δίνουν και να παίρνουν.

Η πρόσκληση της Φλώρας και του Γιάννη Κατσαούνη στο καθιερωμένο Πασχαλινό τραπέζι το μεσημέρι του Πάσχα στο σπίτι τους στην Μυρσίνη είχε φτάσει εδώ και καιρό.  Προνοητική όμως η οικοδέσποινα, βλέποντας τις προβλέψεις του Meteo, φρόντισε να μας ενημερώσει εγκαίρως  και οι καλεσμένοι να πάρουν μαζί τους κάποιο ζεστό ρούχο, γιατί δεν ήξερε αν ο καρός θα τους επέτρεπε να ψήσουν τα αρνιά στην παραλία και να φάνε στην «ταβέρνα» τους ή αν θα έπρεπε να μείνουν στο κυρίως σπίτι και να βλέπουν την θάλασσα από ψηλά.

Και του χρόνου!

Ο χειρουργός Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης με τη σύζυγό του στον Επιτάφιο των ΣπετσώνΗ ηθοποιός Νανά Βενέτη στον Επιτάφιο των ΣπετσώνΟι οβελίες γυρίζουν μπροστά από τα αγκυροβολημένα σκάφη στην προβλήταΟ Στέλιος Χατζηιωάννου με τον γαμπρό του, σύζυγο της Κλέλιας, Κωνσταντίνο ΣκορίλαΚύρος Δασκαλάκης, Κέλλυ ΜπαχλιτζανάκηΗ Ελίζα Βόζεμπεργκ με τον Αντώνη ΒουράκηΗ Κλέλια Χατζηιωάννου τσουγκρίζει το αυγό με τον γιό της, ΛουκάΤις Σπέτσες επέλεξε για το Πάσχα και ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Rodinei Marcelo de Almeida που πηγαίνει βόλτα με ‘γουρούνα’ μαζί με τη σύζυγό τουΟ Μίνως Μάτσας με την Ολγα ΚεφαλογιάννηΤο Λονδίνο ταξίδεψε στη Χίο και στη Λέσβο

Το Λονδίνο είχε την ευκαιρία να «ταξιδέψει» στα υπέροχα γραφικά νησιά του Βορείου Αιγαίου μέσα από μια βραδιά που διοργάνωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, στο Ελληνικό Κέντρο της Βρετανικής Πρωτεύουσας.

Άνθρωποι των Γραμμάτων και της Τέχνης ταξίδεψαν μέχρι τη «Γηραιά Αλβιώνα» προκειμένου να μιλήσουν για τα νησιά και να ξεδιπλώσουν το πρόγραμμα του διάσημου πια Πολιτιστικού Φεστιβάλ της Χίου, αλλά και του πρωτοεμφανιζόμενου Φεστιβάλ Σαπφούς στη Λέσβο.

Βρετανοί αριστοκράτες όπως ο George Winsdor Earl of St Andrews, ο Lord Byron the 13th κλπ., επιχειρηματίες, όπως μέλη της οικογένειας Αλ Φαγιέντ, αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες από την Ελληνική Κοινότητα του Λονδίνου, όπως η Χρυσάνθη Λαιμού, πρέσβειρα της διοργάνωσης, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την Βικτώρια Χίσλοπ, την Εύα Νάθενα, τον Λάκη Λαζόπουλο καθώς και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη να τους μιλούν για τα νησιά και να τους προσκαλούν στη Χίο.

Οι καλεσμένοι μυήθηκαν στην αιγαιοπελαγίτικη γαστρονομία με νοστιμιές που έφτασαν στη Βρετανία από τα υπέροχα ελληνικά νησιά.

Το πανέμορφο κτήριο του «Ελληνικού Κέντρου», στην οδό Paddington, στην καρδιά του Marylebone στο Λονδίνο, φιλοξένησε για μια βραδιά περισσότερους από τριακόσιους εκλεκτούς Βρετανούς και Ελληνες καλεσμένους του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, με την ευκαιρία των δύο σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων που θα γίνουν το καλοκαίρι στη Μυτιλήνη και στη Χίο.

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Νικήτας, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ιωάννης Τσαούσης, ο Υπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος και ο George Philip Nicholas Windsor, Earl of St. Andrews, πρύτανης του Πανεπιστημιού Bolton, οι οποίοι απηύθηναν επίσης χαιρετισμό μετά το καλωσόρισμα από τον αμφιτρύωνα κ. Κώστα Μουτζούρη.

Τα δύο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα είναι το «Διεθνές Φεστιβάλ Λέσβου Σαπφώ» που θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Ιουνίου στην πανέμορφη Ερεσό της Λέσβου και το «Φεστιβάλ Χίου» που θα λάβει χώρα μεταξύ 28 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου στη Χίο.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χίου, Δήμητρα Μουτζούρη, παρουσίασε το πρόγραμμα και τους συντελεστές των δύο Φεστιβάλ.

Θα συμμετέχουν καθηγητές Πανεπιστημίου, αλλά και καλλιτέχνες, όπως ο Λάκης Λαζόπουλος, η Μαρκέλλα Γιαννάτου, η Στεφανία Γουλιώτη, ενώ στο «Φεστιβάλ Χίου», που τελείται υπό την αιγίδα της Βρετανικής Πρεσβείας θα μιλήσουν μεταξύ άλλων οι καθηγητές Γιώργος Μπαμπινιώτης και Νίκος Σταμπολίδης, η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, αλλά και η Μιμή Ντενίση, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, η Ευα Νάθενα, ο Γιώργος Λεμός καθώς και η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεονώρα Ζουγανέλη.

Ο Λάκης Λαζόπουλος εντυπωσίασε τους καλεσμένους μιλώντας για την stand up comedy που θα παρουσιάσει στο Διεθνές Φεστιβάλ Λέσβου Σαπφώ’ αλλα και για τη νέα του τηλεοπτική σειρά που θα γυριστεί στη Λέσβο.

Η βραδιά πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο και οι καλεσμένοι απήλαυσαν τοπικά προιόντα του Βορείου Αιγαίου που ‘ταξίδεψαν’ ειδικά για την βραδιά από τα νησιά και έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Μεταξυ των καλεσμένων ηταν ο καθηγητής του LSE και Πρόεδρος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Kevin Featherstone, ο 13ος Λόρδος Βύρων, Δημαρχος του Cambridge George Pippas, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Τσάκος Ευθύμιος Μητρόπουλος, η Πρέσβειρα του Κινήματος Προστασίας Νήσων Χρυσάνθη Λαιμου, η Heini Al Fayed, χήρα του Mohamed Al Fayed, Παυλος και Δημήτρης Χόρν, οι εφοπλιστές Γ. Φαράκλας με τη σύζυγό του Αννυ, Αναστάσιος Φαφαλιός με τη σύζυγό του Ευγενία Λαιμου Μπότσαρη, Μαρία Χατζηπατέρα, Χαράλαμπος Χατζηπατέρας με τη σύζυγό του Καλλιόπη, Χρήστος Λ. Λεμός, Γιώργος Θ. Λαιμός, Νίκος Σκυλίτης με τη σύζυγό του Πηγή Σκηνίτη, Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων του Η.Β., Αγάπη Πολίτη, Ελενα Χατζηαλεξάνδρου, Δημήτρης Μονιούδης, κ.α.

Lord Byron the 13th, Δήμητρα Μουτζούρη, George Windsor the Earl of St. Andrews, Κωνσταντίνος ΜουτζούρηςΠατήρ Γεώργιος, Δήμητρα Μουτζούρη, Ευγενία Λαιμού-ΦαφαλιούΑρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας, Ιωάννης Τσαούσης, Πρέσβης της Ελλάδας στο Η.Β., Ευθύμιος ΜητρόπουλοςΜαρία Χατζηπατέρα, Χρυσάνθη Λαιμού

Αγάπη Πολίτη, Γωγώ ΑυγερινοπούλουΝάγια Γιακουμάκη, Καλλιόπη Λεμού, Χρήστος Λεμός, Sonny O’JagaΠαγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Πανσελήνου, σε ανάμνηση της ημερομηνίας γέννησης του μεγάλου ακτιβιστή, ιδεολόγου και ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός οργάνωσε στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου μια εκδήλωση για να τιμήσει τους αρωγούς του.

Η ανώτερη τιμητική διάκριση του Χρυσού Σταυρού, στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, σε αναγνώριση του αδιάλειπτου κοινωνικού, φιλανθρωπικού και ανθρωπιστικού του έργου, παραδόθηκε στον γιό του, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιο Αυγερινό.

Η Ελληνική Πολιτεία, αναγνωρίζοντας το έργο του διεθνούς ανθρωπιστικού κινήματος, αποφάσισε να φωταγωγήσει τη Βουλή των Ελλήνων με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού, το βράδυ της Τετάρτης, 8 Μαΐου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Εκπρόσωποι της Πολιτείας και των Δημοσίων Φορέων της χώρας, αλλά και μέλη και εθελοντές του Ε.Ε.Σ. έδωσαν το «παρών», ενώ μίλησαν ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, και η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Αντώνης ΑυγερινόςΔέσποινα Γιαννακοπούλου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Δέσποινα ΓιαννακοπούλουΔημήτρης Παπαστεργίου, Βούλα ΠατουλίδουΜαρία Γιαννίρη, Φάνη Πάλλη ΠετραλιάΈνα φιλί από τη Ζούγκλα

Διπλά εγκαίνια με πλήθος φιλότεχνων για την έκθεση «Kiss from the Jungle», στην SG Art Gallery, στο Κολωνάκι, από την Carmine Dodero και τη Sophia Klotsa, που έφεραν στην Αθήνα την έκθεση αυτή από τέσσερις καλλιτέχνες από την επαρχία Μisiones της Βορειοανατολικής Αργεντινής.

Η πρωτοβουλία αυτή εχει σκοπό να προωθήσει την ομορφιά της επαρχίας Misiones μέσα από τις δημιουργίες των τεσσάρων καλλιτεχνών που θέλουν μέσω της τέχνης να παρουσιάσουν τον πολιτισμό της περιοχής, τις βάσεις της χειροτεχνίας τους και την επίδραση που έχει η ζούγκλα σ’αυτές.

Στις δημιουργίες των καλλιτεχνών βλέπει κανείς διαφορετικές τεχνικές από κέντημα, μπογιά, διπλωμένο χαρτί και χαρτοκοπές και γλυπτική.

Η ζούγκλα των Misiones βρίσκεται στο επίκεντρο της δουλειας των τεσσάρων καλλιτεχνών γιατί θελουν να ευαισθητοποιήσουν τη σημασία της δημιουργίας ενός πιο ευγενικού, πιο πράσινου και βιώσιμου κόσμου αφού η ζούγκλα μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα κάλυπτε το σύνολο της επαρχίας, αλλά στη δεκαετία του ’90 η ζούγκλα ειχε μειωθει κατά 44%.

Σοφία Κλώτσα, Μαρίνα Βερνίκου, Carmine DoderoΕλένη Bulgari, Marina Dodero, Alexis BulgariΓιώργος Κλουβάτος, Μπουμπού ΜπαρμπαλιάLuis Azpisu, Τόνια ΒασιλοπούλουΠρέσβης της Αργεντινής, Marina Dodero Tchomlekdjoglou, Nicolas Pazman, Πρόξενος Αργεντινής, Ειρήνη Βασιλοπούλου

Keywords
πασχα, ζούγκλα, πασχα 2012, ζούγκλα, νησια, φιλι, το νησι, costa navarino, λακης λαζοπουλος, αθηνα, navarino, κερκυρα, ροδος, μυκονος, meteo.gr, ολυμπιακος, ολγα, byron, καλοκαιρι, μυτιληνη, ελλαδα, ιουνίου, ευα, νέα, lse, cambridge, παυλος, ελενα, σταυροι, μνήμη, βουλη, μαΐου, αδωνις, kiss, art, βασεις, bulgari, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.meteo.gr, τραπεζα της ανατολης, meteo, τονια αντωνιου, σταυρος δημας, αδωνις γεωργιαδης, γιαννης κεφαλογιαννης, μπανιας, κωστας καραμανλης, μπαμπινιωτης, ζουγανελη, μνήμη, αιγινα, βουλη των ελληνων, ηθοποιος, ηνωμενο βασιλειο, θαλασσα, λονδινο, νησι, ομορφια, προγραμμα, σπετσες, τσουρεκια, φλωρας, χρωματα, bulgari, costa navarino, lse, αγαπη, αυγο, αυγα, αγκυρα, αδωνις, αρβανιτακη, ατυχημα, αφορμη, βοζεμπεργκ, βραδια, βραδυ, βρισκεται, βροχη, βυρων, γεγονοτα, δημητρα, γωγω, δασκαλακης, δεσποινα, ελενα, ευα, ευγενια, ευκαιρια, ειρηνη, εκθεση, ελευθερια, επρεπε, ερυθρος σταυρος, ιδιο, κωνσταντινιδης, λαζοπουλος, λορδος βυρων, μαγειριτσα, μαΐου, μιμη ντενιση, μινι, μαρια, νικητας, ντυναν, παντα, οικογενεια, ολγα, παιδι, παιδια, πηγη, πολιτεια, ποσειδωνιο, πρυτανης, σακης ρουβας, συζυγο, σειρα, σκαφη, σοφια, σπιτι, σπιτια, τονια, φεστιβαλ, χηρα, χισλοπ, χρηστος, χορν, ψησιμο, ιωαννης, κωνσταντινος, art, ασχημη, μποφορ, byron, cambridge, δημητρης, ελληνικα, χωρα, ιουνίου, καρδια, κωνσταντινα, κωστας, λακης, μητροπουλος, μπροστα, navarino, παυλος, ρηγμα, θεσεις, υγειας
Αναζητήσεις
poious-eidame-sta-nisia-to-pascha-i-timitiki-diakrisi-ston-dimitri-giannakopoulo-kai-ena-fili-apo-ti-zougkla.htm
Τυχαία Θέματα