Big Five: Για όλους έχει τελικό!

Μία από τις πιο συναρπαστικές ποδοσφαιρικές σεζόν στην ιστορία, έχει φτάσει στην τελική ευθεία, με τις πέντε κορυφαίες ελληνικές ομάδες, να διεκδικούν ακόμα όλες ένα τρόπαιο, λίγο πριν τον τερματισμό, σε όλες τις διοργανώσεις!

Σε 3+1+1 ματς, μέσα στις επόμενες 13 ημέρες, σε τρία διαφορετικά «μέτωπα», θα κριθούν τα πάντα, με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη, να έχουν όλοι

τις πιθανότητές τους για να πανηγυρίσουν έναν τίτλο. Για τις ομάδες του Big Five, το τελευταίο ματς της σεζόν, μόνο αδιάφορο δεν θα είναι…

Αναλυτικά:

ΠΑΟΚ
Τα έφερε όλα Τούμπα!


Με τη δύναμη της Τούμπας, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, κέρδισε κατά σειρά στα playoffs του πρωταθλήματος, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, για να φέρει την κατάσταση στα χέρια της, όσον αφορά τον τίτλο στην Stoiximan Super League. Με νίκη στο «Κ. Βικελίδης», την προσεχή Κυριακή, η ομάδα της Θεσσαλονίκης, θα κατακτήσει το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

ΑΕΚ
Ελπίζει ακόμα για το repeat


Η Ένωση, για πολύ καιρό και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, είχε στα πόδια της το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, καθώς η έκβαση του τίτλου, εξαρτούνταν από τα δικά της αποτελέσματα. Όχι πλέον. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, έπεσε από την κορυφή, μία αγωνιστική πριν το τέλος. Ωστόσο, οι ελπίδες για το repeat, εξακολουθούν να υπάρχουν για την ΑΕΚ, που καλείται να νικήσει τη Λαμία την Κυριακή, αναμένοντας «γκέλα» του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι Θεσσαλονίκης με τον Άρη, για να κόψει πρώτη το νήμα στο «φώτο φίνις», ίσως και της ισοβαθμίας!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Με ένα όνειρο τρελό…


Μία σεζόν, το πρώτο μισό της οποίας, οι φίλοι του Ολυμπιακού ήθελαν να ξεχάσουν, εξελίχθηκε σε μία χρονιά που θα θυμούνται για πάντα. Οι «ερυθρόλευκοι», έφυγαν σχετικά από το Κύπελλο, ενώ ακόμα και μετά την έλευση Μεντιλίμπαρ, το χαμένο έδαφος στο πρωτάθλημα, δεν στάθηκε δυνατό να καλυφθεί. Όμως, η περίοδος 2023-24, μπορεί να τελειώσει για τους Πειραιώτες όχι απλά όμορφα, αλλά ονειρεμένα. Στις 29 Μαΐου, έχουν ραντεβού με τη Φιορεντίνα, στην OPAP Arena, στον τελικό του UEFA Europa Conference League, για να γινουν η πρώτη ελληνική ομάδα, με ευρωπαϊκό τρόπαιο!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Εξιλέωση μέσω…Βόλου


Οι «πράσινοι», μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, αποφάσισαν αλλαγή προπονητή, όμως η έλευση του Φατίχ Τερίμ, δεν έδωσε στην ομάδα το «μέταλλο» πρωταθλητή, που ήλπιζε ο Γιάννης Αλαφούζος, όταν του έδινε τα ηνία. Έτσι, το «τριφύλλι», έμεινε για άλλη μία χρονιά εκτός μάχης τίτλου. Υπάρχει όμως ακόμα περιθώριο μιας κάποιας εξιλέωσης. Πέρα από τη διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου, την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, κόντρα στον Ολυμπιακό, εκκρεμεί φυσικά ο τελικός Κυπέλλου της 25ης Μαΐου, απέναντι στον Άρη, στο Πανθεσσαλικό, με τους «πράσινους» να διεκδικούν το δεύτερο τρόπαιό τους την τελευταία τριετία.

ΑΡΗΣ
Ζουν και αναπνέουν για τον τελικό


Την Κυριακή, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Άρης μπορεί να γίνει ρυθμιστής του πρωταθλήματος, όμως δεν θέλει να αρκεστεί στον άτυπο αυτόν τίτλο, αλλά να κατακτήσει έναν κανονικό! Από τις 6 Μαρτίου, στο «Κ. Βικελίδης», ζουν και αναπνέουν για ένα ματς. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, εξασφάλισε εκείνη την ημέρα, με το 0-0 κόντρα στον Παναιτωλικό, το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Στις 25/5, θα διεκδικήσει κόντρα στον Παναθηναϊκό, το πρώτο του τρόπαιο από το 1970...

Keywords
Τυχαία Θέματα