Premier League: Η αλλαγή στο VAR που έρχεται να «ταράξει» τα νερά

Οι διαιτητές της Premier League πρόκειται να χρησιμοποιήσουν το σύστημα PA (ηχεία) του σταδίου για να εξηγήσουν τις αποφάσεις του VAR αφού επισκεφθούν την οθόνη τους στο γήπεδο, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της PGMOL (το όργανο που είναι υπεύθυνο για τη διαιτησία αγώνων στο αγγλικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο), Χάουαρντ Γουέμπ.

Βρετανικά μέσα αποκάλυψαν πως επρόκειτο να παρουσιαστεί αυτή η πρωτοβουλία για την επόμενη σεζόν. Οι νομοθέτες του ποδοσφαίρου (IFAB) έχουν περάσει περισσότερο

από ένα χρόνο δοκιμάζοντας αυτήν την ιδέα και, καθώς η ζωντανή μετάδοση της συνομιλίας μεταξύ διαιτητών και VAR εξακολουθεί να μην επιτρέπεται, η Premier League θεωρεί ότι είναι η καλύτερη λύση για να μειώσει τη σύγχυση που προκαλείται.

Διάφορα τα περιστατικά, με πιο «τρανταχτό» την αμφιλεγόμενη ήττα της Νότιγχαμ με 2-0 από την Έβερτον πριν μερικές εβδομάδες, που προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων της Φόρεστ για τις διαιτητικές αποφάσεις της αναμέτρησης.

«Χρειάζεται βελτίωση», είπε ο Γουέμπ, σχετικά με το εάν οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στους οπαδούς πρέπει να βελτιωθούν. Σίγουρα αποτελεί μια αλλαγή στο VAR που οι οπαδοί θέλουν απεγνωσμένα και, θεωρείται ως τη μεγαλύτερη ανανέωση από τότε που εισήχθη το σύστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Premier League,VAR