Premier League: Τα λεφτά δεν προσφέρουν εγγυημένη επιτυχία

Είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια πως το χρήμα ρέει… άφθονο στην Premier League και συγκεκριμένα στα ταμεία των κορυφαίων ομάδων της. Βέβαια, αυτό καθαυτό δεν αποτελεί συνταγή προς την επιτυχία και τα τρόπαια, αλλά εκείνο που το κάνει είναι η σωστή και ορθολογική διαχείρισή του. 

Ρίχνοντας μια ματιά στην σπατάλη χρημάτων του «Big-6» του αγγλικού πρωταθλήματος από την ημέρα της έλευσης του Γιούργκεν Κλοπ σε αυτό μέχρι σήμερα, μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ποιες ομάδες λειτουργούν με μεστό και

σοβαρό πλάνο που αποδίδει καρπούς και ποιες όχι. 

Στο διάστημα αυτό ο πιο επιτυχημένος αγγλικός σύλλογος ακούει στο όνομα Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας κατακτήσει συνολικά 15 τρόπαια, εκ των οποίων ένα Champions League και πέντε πρωταθλήματα και έχοντας ξοδέψει περίπου 630 εκατομμύρια λίρες. Στην δεύτερη θέση με 7 τρόπαια, επίσης ένα Champions League και μία Premier League βρίσκεται η Λίβερπουλ έχοντας περίπου τη μισή σπατάλη χρημάτων από τους «πολίτες» (346 εκ. λίρες).  

Η επιτυχία των δύο πρώτων σε συνάρτηση με τα χρήματα που έχουν ξοδέψει σε αυτό το διάστημα είναι αδιαμφησβήτητη. Στις από κάτω θέσεις όμως κάτι τέτοιο… μάλλον δεν ισχύει.

Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν μοιράσει περίπου ένα δισεκατομμύριο λίρες η καθεμία (!) για μεταγραφές και εάν πούμε ότι κάποια από αυτά τα λεφτά έπιασαν… τόπο στους «μπλε» του Λονδίνου χάρη στη μία κατάκτησή τους στην Premier League και στο δεύτερο Champions League της ιστορίας τους, κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση για τους «κόκκινους διαβόλους». Οι «κόκκινοι» του Μάντσεστερ μετρούν μόλις τέσσερα τρόπαια στο διάστημα αυτό, χωρίς κανένα από αυτά να είναι πρωταθλήματος ή Champions League. «Money well spend…», που θα έλεγαν και στο «νησί» για τους… θαυματουργούς Γκλέιζερς. 

Πίσω σε αυτό το κομμάτι δεν πάνε και οι Άρσεναλ και Τότεναμ, αφού οι μεν «κανονιέρηδες» έχουν ξοδέψει παραπάνω από 700 εκατομμύρια λίρες για μόλις δύο τρόπαια και τα δε «σπιρούνια» 570 εκατομμύρια λίρες για το απόλυτο μηδέν. 

Στοιχεία: Sky Sports

Keywords
Τυχαία Θέματα