Άρης – Παναθηναϊκός 68-80: Νίκησε προβλήματα και αντίπαλο (videos)

Άρης και Παναθηναϊκός αναμετρήθηκαν για την τελευταία αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Οι «πράσινοι», παρά τις απουσίες, πήραν μια νίκη-ψυχολογίας εν όψει της απαιτητικής συνέχειας, τόσο στα ελληνικά playoffs, όσο και στο final-4 της Euroleague.

Το ματς

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι

μπορεί να βρέθηκαν μπροστά  με 7 πόντους, κορυφαίος για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν ο Αλεξανδρός Σαμοντούροφ, o οποίος έβαλε στα πρώτα λεπτά 4 πόντους. Ο Άρης, όμως, ήταν αξιόμαχος φέρνοντας πολλές φορές τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό. Ο Μπλούμπεργκς σκόραρε εφτά πόντους για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη. Στη συνέχεια, ο Άρης μείωσε στους τρείς με τον Γκάλιναντ, με τον ίδιο να φτάνει τη διαφορά στους δύο (11-14, 12-14), ενώ ο Μποχωρίδης στα τελευταία λεπτά έφερε τη διαφορά στους τρείς πόντους (13-16).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός μπήκε «με το πόδι στο γκάζι», Παπαπέτρου, Βιλντόζα και Μωραΐτης ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ομάδας του Αταμάν. Ωστόσο, ο Γκάλινατ κράτησε τον Άρη «ζωντανό» στο παιχνίδι. Με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του στα 5:47’ (17-22).  Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα 7 πόντων εν όψει του ημιχρόνου.   

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα έξι πόντων, αλλά ο Άρης σκόραρε με τον Τολιόπουλο να βάζει τους πρώτους του πόντους στο παιχνίδι. Στη συνέχεια, η διαφορά έφτασε στους πέντε πόντους με τον Χάρελ να βάζει τρίποντο στα 3:43’ (41-46). Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα 8 πόντων στον αγώνα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Άρης σκόραρε στα πρώτα λεπτά. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ήταν καθοριστικός στα υπόλοιπα λεπτά, φτάνοντας τη διαφορά στους 8 πόντους υπέρ του. Στα 7:31’ η διαφορά αυξήθηκε στους 12 πόντους με δίποντο του Μπαλτσερόφσκι, αλλά ο Άρης μείωσε στους 10 πόντους.  Στα υπόλοιπα λεπτά, η «πλάστιγγα έγειρε» υπέρ του Παναθηναϊκού. Επομένως, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πανηγύρισε άλλη μια νίκη, ρίχνοντας την προσοχή της στα επερχόμενα παιχνίδια της Euroleague.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-16, 25-32, 43-53, 68-80

Δείτε τα στατιστικά εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα