Χέις-Ντέιβις: Ο δεύτερος… MVP σε κάθε αγώνα και ρέκορντμαν των 50 πόντων (video)

Το γεγονός και μόνο ότι ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις αγωνίστηκε σε 35 παιχνίδια της Φενέρ από τα 39 που έπαιξε μέχρι τώρα, η τουρκική ομάδα, αποδεικνύει την αγωνιστική βιωσιμότητα του Aμερικάνου φόργουορντ που συγκαταλέγεται στους 3 κορυφαίους της Εuroleague, στην συγκεκριμένη θέση του forward. Στην φετινή Euroleague, o Xέιζ-Ντέιβις έγραψε ιστορία με τους 50 πόντους που πέτυχε

στον αγώνα Φενέρμπαχτσε-Άλμπα και πήρε το ρεκόρ πόντων (50) σ’ έναν αγώνα, από τον Σέιν Λάρκιν με την Εφές (49 κόντρα στην Μπάγερν), ύστερα από 5 χρόνια.

Στην δεύτερη χρονιά της θητείας του στην Φενέρ, ο Χέιζ-Ντέιβις, είχε τον υψηλότερο βαθμό αξιολόγησης (pir) από τους συμπαίκτες του με 16 και ενώ στην δεύτερη θέση ήταν ο Ουίλμπεκιν και ο Μότλι, με διαφορά τριών βαθμών.

Στα play off με αντίπαλο την Μονακό, ο Χέιζ-Ντέιβις, πέτυχε 19 πόντους στο πρώτο ματς που η Φενέρ «έσπασε» την έδρα στο Μόντε Κάρλο, 10 στο δεύτερο, ισάριθμους στο τρίτο και στο τέταρτο, εντός έδρας και 7 πόντους στο τελευταίο παιχνίδι πρόκρισης της τουρκικής ομάδας. Η αμυντική συνεισφορά του στην Φενέρ, απεικονίζεται στα ριμπάουντ που κερδίζει και έχει τον υψηλότερο μέσο όρο και από τους σέντερ της ομάδας, αν και ο Μότλι δεν έπαιξε στα 4 πρώτα play off παιχνίδια κόντρα στους Μονεγάσκους. Παίκτης που μπορεί να ποστάρει τον αντίπαλο του, με πολύ καλά και σταθερά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα, ο μοναδικός παίκτης Φενέρ που έχει μέσο όρο συμμετοχής άνω των 30 λεπτών, θα είναι και στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, παράγοντας του παιχνιδιού.

Στατιστικά: 35 Αγ., 34 Αγ.- αρχική 5άδα, Μ.Ο. συμμετοχής: 32λεπτά, Μ.Ο. πόντων: 14,1, 56,8% δίποντα, 37% τρίποντα, 84% βολές, 4,7 ριμπ. 2ασ , 1κλ, 1 λάθη.

Keywords
Τυχαία Θέματα