Η νοοτροπία που αλλάζει και ο Πινέδα που μπορεί να αλλάξει την ΑΕΚ (vids)

Στο πρώτο φιλικό της νέας περιόδου δεν μπορείς να ισχυριστείς πολλά με βεβαιότητα και σε απόλυτο βαθμό κι αν το κάνεις το πιο πιθανό είναι πως θα εκτεθείς σύντομα.

Η ΑΕΚ έδειξε στο 2-0 επί της Γκενκ αρκετά καλά στοιχεία που προσπαθεί να φέρει στο παιχνίδι της ο Ματίας Αλμέιδα, όμως για μένα το σημαντικότερο θεωρώ πως είναι η αλλαγή νοοτροπίας που φαίνεται να έχει στο αγωνιστικό προφίλ της.

Ασχέτως σχηματισμών, είδαμε τους παίκτες που έπαιξαν να τρέχουν και να πιέζουν ασφυκτικά τους αντιπάλους τους,

να υπάρχει εξαιρετική αλληλοκάλυψη που έκλεισε όλους τους χώρους (πλην 1-2 εξαιρέσεων) προς την εστία του Αθανασιάδη και του Χατζηεμμανουήλ, αλλά και να έχουν ένταση και να βγαίνουν σχεδόν σε όλες τις μπάλες πρώτοι. Αρκετά ενθαρρυντικά στοιχεία που όπως είπε και ο Αλμέιδα τον κάνουν αισιόδοξο για το μέλλον.

Ο Αργεντινός προπονητής γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα να βελτιώσει στο παιχνίδι της ΑΕΚ και το 2-0 επί της Γκενκ δεν λέει απολύτως τίποτα. Καλή η νίκη ως προς την επιβράβευση για τη δουλειά που κάνουν οι “κιτρινόμαυροι” καθημερινά, αλλά ως εκεί, από την Κυριακή οι προπονήσεις και η βελτίωση θα πρέπει να συνεχιστούν.

Ο Πινέδα έρχεται για την ανεβάσει επίπεδο

O Ματίας Αλμέιδα επέμεινε πολύ για να έρθει ο Ορμπελίν Πινέδα στην ΑΕΚ και η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι που δεν είχαμε παρακολουθήσει τον Μεξικανό δεν μπορούσαμε να κατανοήσουμε αυτή την επιμονή. Χρειάστηκαν όμως μόλις 45 λεπτά για να διαπιστώσουμε την αγωνιστική αξία του 26χρονου διεθνούς χαφ, ο οποίος έδειξε με τις κινήσεις του πως ξέρει μπάλα και ότι η ποιότητά του δεν αμφισβητείται.

Η αλήθεια είναι πως μπορεί ο Πινέδα να αγωνίστηκε κυρίως με την ομάδα των… αναπληρωματικών, ωστόσο πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί παρέα με τα υπόλοιπα χαφ της Ένωσης, Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον, Μάνταλο, Σιμάνσκι να προσφέρουν επιπλέον λύσεις στη δημιουργία του “κιτρινόμαυρου” παιχνιδιού.

Ο Πινέδα με μόλις δύο μέρες στην Ολλανδία, με μόλις μία προπόνηση με τους νέους του συμπαίκτες, έδειξε πως δεν χρειάζεται χρόνο να εγκλιματιστεί. Πολύ απλά γιατί ξέρει μπάλα και όταν ξέρεις μπάλα οι άλλοι θα σε “καταλάβουν” πιο εύκολα μέσα στο γήπεδο. Τόσο απλά…

Keywords
Τυχαία Θέματα