Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Ο Φίλκρουνγκ την φέρνει πιο κοντά στο Λονδίνο (videos)

Προβάδισμα πρόκρισης για τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League μετά το 1-0 επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο “Βεστφάλεν“.

Εκπληκτικό παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Τόσο η Ντόρτμουντ θα μπορούσε να είχε βρει δεύτερο γκολ, αλλά και η γαλλική ομάδα θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση. Δύο δοκάρια για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε στην εκκίνηση

του Β’ ημιχρόνου.

Η ρεβάνς στο Παρίσι θα διεξαχθεί την Τρίτη 7 Μαϊου.

Έβαλε ένα, μπορούσε και δεύτερο η Ντόρτμουντ

Μετά από ένα πρώτο δεκάλεπτο που η Ντόρτμουντ με την ώθηση της εξέδρας είχε την κατοχή και έπαιζε στο μισό γήπεδο την Παρί, οι Γάλλοι είχαν την πρώτη τελική στο 11ο λεπτό με το σουτ του Ντεμπελέ να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κόμπελ. Η απάντηση της γερμανικής ομάδας ήρθε τρία λεπτά μετά με τον Μπράντ να παίζει κάθετα για τον Σάμπιτσερ, ο οποίος πλάσαρε από δύσκολη γωνία τον Ντοναρούμα που έδιωξε με τα πόδια.

Στο 18′ απείλησε ξανά ο Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή χωρίς να δυσκολέψει τον Κόμπελ, με την Παρί Σεν Ζερμέν να είναι πιο απειλητική στα επόμενα λεπτά αλλά δίχως αξιόλογη τελική.

Η Ντόρτμουντ στο 36′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν από εξαιρετική μπαλιά του Νίκο Σλότερμπεκ, ο Νίκλας Φίλκρουγκ έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Παριζιάνων και με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Ντοναρούμα για το 1-0!

Στο 44′ οι γηπεδούχοι “άγγιξαν” και δεύτερο γκολ με τον Σάμπιτσερ να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Ντοναρούμα να κάνει σπουδαία επέμβαση κρατώντας το 1-0, ενώ στο δεύτερο λεπτό του εξτρά χρόνου ο Ντεμπελέ έκανε το παράλληλο γύρισμα με τη μπάλα να περνάει από τον Κόμπελ και την τελευταία στιγμή ο Μπραντ να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Το ημίχρονο τελείωσε με ευκαιρία για τους γηπεδούχους, καθώς στο 5ο λεπτό του εξτρά χρόνου απείλησε με τον Σάμπιτσερ, όμως το σκαστό σουτ του Αυστριακού σταμάτησε πάνω στον Ιταλό γκολκίπερ της Παρί.

Δύο δοκάρια η Παρί, αλλά και ευκαιρίες εκατέρωθεν για γκολ

Tο δεύτερο μέρος άρχισε με την Παρί να βγαίνει αμέσως στην επίθεση και στο 48′ να βρίσκει την πρώτη τελική εντός εστίας με το σουτ του Μπαρκολά να σταματάει στην αγκαλιά του Κόμπελ. Η μεγάλη διπλή ευκαιρία της ομάδας του Λουίς Ενρίκε ήρθε στο 51′, όταν ο Εμπαπέ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Ελβετού γκολκίπερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ήταν σειρά του Χακίμι να δει τη μπάλα να χτυπάει στο δεξί δοκάρι της Μπορούσια.

Η πίεση της Παρί συνεχίστηκε και στο 54′ ο Εμπαπέ απείλησε ξανά με το σουτ του Γάλλου επιθετικού να σταματάει στον Κόμπελ, ενώ δύο λεπτά μετά από το γέμισμα του Μαρκίνιος, ο Φαμπιάν Ρουίς μόνος του από τη μικρή περιοχή πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Η πρώτη τελική της Ντόρτμουντ στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 59′, αλλά ο Μπραντ έκανε βιαστικό σουτ με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσει ο Ντοναρούμα, ενώ ένα λεπτό μετά από το γύρισμα του Σάντσο χάθηκε ανεπανάληπτη ευκαιρία από τον Φίλκρουνγκ για το 2-0 με το πλασέ του Γερμανού επιθετικού να περνάει πάνω από την εστία της γαλλικής ομάδας.

Στο 66′ ο Μάατσεν εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Φίλκρουνγκ πήρε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε εστία, ενώ στο 72′ ο Εμπαπέ πέρασε ωραία τη μπάλα για τον Ντεμπέλε ο οποίος πλάσαρε μέσα από τη μικρή περιοχή με τον Κόμπελ να κάνει τρομερή επέμβαση και τον Σλότερμπεκ να διώχνει προ του Κολό Μουανί.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν ακόμα μία τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση στο 80′, όταν ο Χακίμι γύρισε στο ύψος του πέναλτι με τον Ντεμπελέ εντελώς αμαρκάριστος να σουτάρει πάνω από την εστία, ενώ δύο λεπτά μετά το σουτ του Βιτίνια πέρασε άουτ.

Η Ντόρτμουντ πλησίασε σε δεύτερο γκολ στο 84′, όταν ο Σάντσο πέρασε ωραία για τον Μπραντ που έκανε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής με τον Μαρκίνιος να βάζει την προβολή και να αποτρέπει το 2-0. Δύο λεπτά μετά, η Παρί απείλησε ξανά με την κεφαλιά του Φαμπιάν Ρουίς να φεύγει άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική ευκαιρία στον αγώνα με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους σε μία εβδομάδα στο Παρίσι και το “Παρκ ντε Πρενς“.

Οι συνθέσεις:

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ – Ρίερσον )87′ Βόλφ), Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν – Σάμπιτσερ, Τσαν – Σάντσο, Μπραντ (87′ Ενμετσά), Αντεγέμι (83′ Ρόις)- Φίλκρουνγκ (91′ Μουκόκο).

Παρί Σεν Ζερμέν (Λούις Ενρίκε): Ντοναρούμα – Χακίμι, Μαρκίνιος, Λ. Ερναντές (41′ Μπεράλντο), Νούνο Μέντες – Ζαϊρ-Εμερί, Φαμπιάν Ρουίς, Βιτίνια – Ντεμπελέ, Εμπαπέ, Μπαρκολά (65′ Κολό Μουανί).

Keywords
Τυχαία Θέματα