Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0: Π(Ό)ρτα στην “Ένωση” και το θρίλερ συνεχίζεται! (highlights)

Ο Ολυμπιακός με εντυπωσιακή εμφάνιση επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στην προτελευταία αγωνιστική των playoffs της Super League, μετά από εκπληκτική εμφάνιση! Κορυφαίος και σκόρερ ο Όρτα (65′, 90+2′), προσπέρασαν τον Παναθηναϊκό οι Πειραιώτες και πηγαίνουν ως τρίτοι στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Δεύτερη

η ΑΕΚ πλέον, πίσω απ’ τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Πως ξεκίνησαν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επιφύλασσε μια έκπληξη για το αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού. Ο Αποστολόπουλος έκανε ντεμπούτο σε αρχικό σχήμα στο “Καραϊσκάκη”. Στο τέρμα έκατσε ο Τζολάκης, στο δεξί άκρο ο Ροντινέι, ενώ στο κέντρο της άμυνας βρέθηκαν οι Κάρμο και Ντόη. Η τριάδα των χαφ ήταν οι Έσε, Τσικίνιο και Όρτα, ενώ μεσοεπιθετικά έδρασαν οι Φορτούνης, Ποντένσε και Ελ Κααμπί.

Ο Αλμέιδα επέλεξε τον Στάνκοβιτς για την εστία, δεξιά στην άμυνα ήταν ο Σιντιμπέ, αριστερά ο Χατζισαφί, στόπερ οι Κάλενς, Βίντα, ενώ Σιμάνσκι και Πινέδα ήταν τα κεντρικά χαφ, Ελίασον δεξιά και αριστερά ο Γκατσίνοβιτς στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση Γκαρσία, Αραούχο.

Τις φάσεις ο Ολυμπιακός, “μουδιασμένη” η ΑΕΚ

Ο Ματίας Αλμέιδα κατέβασε την ΑΕΚ στο Φάληρο με άκρως επιθετικό σχήμα, ωστόσο o Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο πρώτο μέρος. Μόλις στο 6′ μετά από έξυπνη εκτέλεση κόρνερ του Όρτα ο Φορτούνης σούταρε απευθείας από πλάγια θέση δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο επόμενο λεπτό η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λιβάι απ’ τον Τζολάκη σε τετ α τετ, ωστόσο ο φορ της ΑΕΚ ξεκίνησε την προσπάθεια του από θέση offside και το ματς συνεχίστηκε κανονικά. Ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο ντέρμπι στο 11′. Ο Γκατσίνοβιτς έκανε λάθος, ο Φορτούνης κέρδισε την μπάλα και έδωσε στον Ποντένσε, ο Πορτογάλος πέρασε στον Ελ Κααμπί στην περιοχή ο οποίος πλάσαρε από αριστερά και ο Στάνκοβιτς έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ με τα πόδια.

Δείχνει να μην το πιστεύει ο Όρτα! (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)Μεγάλες ευκαιρίες για το πρώτο γκολ!

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ίδια εικόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που πίεζε ψηλά και συνήθως κέρδιζε γρήγορα την κατοχή της μπάλας και η ΑΕΚ προσπάθησε να γίνει απειλητική μέσα από γρήγορες αντεπιθέσεις. Στο 37′ ήρθε η πιο σημαντική στιγμή για τους “κιτρινόμαυρους”. Ο Πινέδα πάσαρε αριστερά στον Λιβάι ο οποίος έκανε παράλληλο γύρισμα και ο “ξεχασμένος” Ελίασον από πολύ κοντά, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Ο Ολυμπιακός απάντησε με τρεις τελικές μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο καμία απ’ αυτές δεν απείλησε επί της ουσίας τον Γκατσίνοβιτς. Στο 40′ δοκίμασε ο Ελ Κααμπί με α΄δυναμο σουτ, ένα λεπτό αργότερα ο Ποντένσε με ατομική προσπάθεια μέσα απ΄την περιοχή, στο 42′ με μακρινό σουτ του Φορτούνη.

Κάλενς και Βίντα προσπαθούν να συντονιστούν! (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Αυτές ήταν οι σημαντικότερες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο το οποίο ολοκληρώθηκε με την κατοχή μπάλας να είναι μοιρασμένη στη μέση, τον Ολυμπιακό να έχει 9 τελικές, εκ των οποίων οι 3 στην εστία, ενώ η ΑΕΚ απείλησε 5 φορές με 1 προσπάθεια προς την εστία του Τζολάκη.

Δοκάρι ο Φορτούνης!

Ο Ολυμπιακός έδειξε να μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο γρήγορο ρυθμό και πίεσε και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου! Στο 55′ ο Όρτα βρήκε την μπάλα έξω απ’ την περιοχή και αφού ξεμαρκαρίστηκε σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 59′ ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι του Σιμάνσκι στον Ποντένσε, ενώ στη συνέχεια της φάσης οι “ερυθρόλευκοι” κέρδισαν φάουλ σε εξαιρετικό σημείο προς τη γωνία της μεγάλης περιοχής και αριστερά. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φορτούνης, ο οποίος εκτέλεσε εξαιρετικά με την μπάλα να χτυπά στη συμβολή των δοκαριών του Στάνκοβιτς.

Η σπουδαία εκτέλεση του Φορτούνη (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)Γκολάρα υπεροχής ο Όρτα!

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έφτασε στο γκολ που δικαιούταν με τον καλύτερο ίσως πάικτη του, τον Αντρέ Όρτα! Ο Ποντένσε έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι, ο Ελ Κααμπί έπιασε την κεφαλιά και ο Στάνκοβιτς απομάκρυνε προσωρινά. Ο Μαροκινός πήρε το “ριμπάουντ” από δεξιά και πάσαρε προς το “πέναλτι”, ο Όρτα σούταρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0! Ήταν το πρώτο γκολ του Πορτογάλου με τη φανέλα του Ολυμπιακού μετά από 19 εμφανίσεις!

Στην αγκαλιά του Ποντένσε ο Όρτα. (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)Όρτα ο MVP με δεύτερο γκολ!

Στο 68′ ο Αποστολόπουλος αποχώρησε με κράμπες, για να πάρει τη θέση του ο Κίνι. Ο νεαρός μπακ χειροκροτήθηκε θερμά απ’ τους φίλους του Ολυμπιακού. Για την ΑΕΚ πέρασαν στο ματς οι Μάνταλος και Τσούμπερ, αποχώρησαν οι Λιβάι και Ελίασον. Το ματς κύλησε χωρίς φάσεις μέχρι το 81′ όταν και ήρθε η αποχώρηση του Ποντένσε, με τον Ζέλσον Μαρτίν να παίρνει χρόνο συμμετοχής. Στο 84′ ο Τσούμπερ βρέθηκε στην περιοχή και αριστερά, ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε επικίνδυνα, αλλά ο Τζολάκης τον σταμάτησε εντυπωσιακά. Στο 90′ ο Κάρμο έπιασε καρφωτή κεφαλιά από κόρνερ του Φορτούνη, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Τεράστια ευκαιρία έχασε ο Τσούμπερ με νέα προσπάθεια από αροστερά της περιοχής με συρτό σουτ, αλλά ο Τζολάκης ήταν και πάλι παρών με εκπληκτική επέμβαση για να κρατήσει το “μηδέν” παθητικό! Στις καθυστερήσεις ο Όρτα έφτασε σε δεύτερο γκολ. Ο Πορτογάλος φάνηκε σαν να θέλει να δοκιμάσει σέντρα από αριστερά, αλλά τελικά έκανε σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, πιάνοντας στον ύπνο τον Στάνκοβιτς για το τελικό 2-0!

Ο Ολυμπιακός σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού απ’ τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα έφτασε στην τρίτη θέση με 73 βαθμούς έναντι 71 των “πράσινων”. Πρώτος ο ΠΑΟΚ πλέον με 77, δεύτερη η ΑΕΚ με 75. Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα συναντήσει τον Παναθηναϊκό στη “Λεωφόρο”, ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται τη Λαμία, με το ένα αυτί στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ντόη, Κάρμο, Ροντινέι, Αποστολόπουλος (68΄ Κίνι), Έσε, Τσικίνιο (88΄ Καρβάλιο), Ορτα, Ποντένσε (81΄ Ζέλσον), Φορτούνης, Ελ Κααμπί

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46΄ Γιόνσον), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον (70΄ Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς (61΄ Άμραμπατ), Αραούχο (61΄ Πόνσε), Γκαρσία

Keywords
Τυχαία Θέματα