Ολυμπιακός-ΑΕΚ 92-75: Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την ΑΕΚ στο ΣΕΦ για τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών των playoffs της Stoiximan Basket League. Οι “ερυθρόλευκοι” ετοιμάζονται για το Final Four του Βερολίνου και παρά το

γεγονός ότι “ξόδεψαν” ένα ημίχρονο, ανέβασαν την απόδοσή τους στην τρίτη περίοδο και νίκησαν με 92-75 την Ένωση, κάνοντας το 1-0.

Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, που αντικατέστησε σήμερα τον Ράιτ στην λίστα των ξένων κι έδειξε πόσο κυρίαρχος μπορεί να είναι, πετυχαίνοντας 18 πόντους και παίρνοντας 8 ριμπάουντ. Από πίσω του ο Πίτερς με 16 και ο Γκος με 11. Για την ομάδα του Ηλία Ζούρου, ο Κουζμίνσκας πέτυχε 24 πόντους και ο Αγραβάνης 14, αλλά δεν υπήρχαν οι απαραίτητες λύσεις.

Το ματς

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κράτησε εκτός αποστολής τους Τόμας Γουόκαπ και Φίλιπ Πετρούσεφ για λόγους ξεκούρασης και ξεκίνησε με τον Γουίλιαμς-Γκος στην αρχική πεντάδα. Ο Αμερικανός ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση, δίνοντας ένα μικρό προβάδισμα στους “ερυθρόλευκους” (12-7). Η ΑΕΚ μείωσε τη διαφορά χάρη στην ενέργεια των Ελλήνων παικτών της (Νετζήπογλου, Καράμπελας) και με μικρό σερί 5-0 έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με έναν (19-20).

Η ΑΕΚ έφτασε το σερί της με 10-0 (19-25) με τον Μπαρτζώκα να καλεί τάιμ άουτ. Ο Λούντζης έδωσε τις λύσεις επιθετικά στον Ολυμπιακό, με τον Μιλουτίνοφ να αποτελεί “σκιάχτρο” στην ρακέτα. Με δύο βολές του Σέρβου οι Πειραιώτες προηγήθηκαν μετά από πέντε λεπτά (32-30) με την Ένωση να συνεχίζει να παίζει καλά. Έτσι, χάρη σε κλέψιμο και κάρφωμα του Κουζμίνσκας, η ομάδα του Ηλία Ζούρου είχε το ελάχιστο προβάδισμα στο τέλος του ημιχρόνου (39-40).

Στην τρίτη περίοδο, οι “ερυθρόλευκοι” είχαν πολύ καλό ρυθμό επιθετικά και εκμεταλλεύτηκαν το τέταρτο φάουλ του Χατζηδάκη. Έτσι, πήραν προβάδισμα χάρη σε συνεχόμενα τρίποντα του Πίτερς (53-47) και με σουτ του Παπανικολάου έφτασε στο +7 (56-47). Ο Αγραβάνης πέτυχε ορισμένα καλάθια, αλλά οι Πειραιώτες πήραν μπροστά με πήραν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (64-54). Τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ έδιναν δεύτερες ευκαιρίες και ο Ολυμπιακός έκλεισε την τρίτη περίοδο μπροστά με 72-59, κάνοντας επιμέρους 31-17 στο τρίτο δεκάλεπτο.

Στα τελευταία δέκα λεπτά, οι “ερυθρόλευκοι” ανέβασαν κι άλλο την διαφορά, με τον Μιλουτίνοφ να δείχνει ασταμάτητος και τον ΜακΚίσικ να δίνει ενέργεια. Το τελευταίο πεντάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να παίζουν πιο ελεύθερα και τα καλάθια να έρχονται πιο εύκολα. Έτσι, διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, με τον Ολυμπιακό να κάνει το 1-0.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 41-42, 72-59, 92-75

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα