Παράνομη κρίθηκε η απεργία σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό – Άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια

Παράνομη κρίθηκε η απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Πέμπτης, με ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.

“Αφού η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προσέφυγε χθες στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας μας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αναγκάστηκε να προσφύγει εκ νέου σήμερα με νέα

αγωγή. Έτσι μετά την απόφαση του δικαστηρίου που εκδίκασε την σημερινή νέα αγωγή και μας επιδόθηκε τώρα σας ενημερώνουμε ότι η 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πάντως, αν και οι εργαζόμενοι ανέστειλαν την 24ωρη απεργία τους είναι αρκετά δύσκολο τα δρομολόγια να ξεκινήσουν άμεσα, καθώς απαιτείται χρόνος για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη θέση τους. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές της ΣΤΑΣΥ για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα δίκτυα των 3 γραμμών του Μετρό (Ηλεκτρικός και Γραμμές 2&3) , απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων διαφορετικών ειδικοτήτων, που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να τεθούν σε λειτουργία οι συρμοί.

Υπενθυμίζεται ότι τα συνδικάτα είχαν εξαγγείλει 24ωρη απεργία στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του εργασιακού νομοσχεδίου. Από την πλευρά της η ΣΤΑΣΥ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, κατηγορώντας τους εργαζόμενους ότι “κατά πάγια πρακτική τους, προκηρύσσουν για μια ακόμη φορά κυριολεκτικά την “τελευταία” στιγμή απεργιακές κινητοποιήσεις, που προκαλούν τεράστια αναστάτωση και ταλαιπωρία στους επιβάτες και δεν μπορούν, λόγω των χρονικών περιορισμών, να κριθούν από τα δικαστήρια”.

Κανονικά οι πτήσεις

Να σημειωθεί πως παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε και η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), που είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Ως εκ τούτου κανονικά πραγματοποιούνται οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο και έκρινε παράνομη και καταχρηστική την εξαγγελθείσα απεργία τους.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα