Ψηλά στο ευρωπαϊκό R.L. πολλοί νεαροί Έλληνες μετά το Europe Youth του Λουτρακίου

Οι καθιερωμένοι μηνιαίοι πίνακες, που είναι αυτόνομοι για τις ηλικιακές κατηγορίες των αθλητών και των αθλητριών κάτω των 15 και κάτω των 13. Σε αυτές τις ηλικίες η Ελλάδα διοργάνωσε τον Απρίλιο στο Λουτράκι, ως γνωστόν, το 2ο διεθνές τουρνουά της, ενταγμένο στα Europe Youth Series 2024 της ETTU. Από εκεί λοιπόν, προέκυψαν σημαντικές ειδήσεις και στις ευρωπαϊκές

κατατάξεις για τα ελληνικά χρώματα. Πρώτα γιατί πολλοί νεαροί πρωταθλητές μας ανέβηκαν σε υψηλές θέσεις και δεύτερον γιατί η ETTU έχει ξεκαθαρίσει από καιρό ότι για τα seeding στα φετινά Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών θα ληφθούν υπόψη τα δικά της ranking list στα παιδιά Under 13 (χρονικά η πρώτη διοργάνωση στο Βουκουρέστι) και Under 15 (στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού νέων τον Ιούλιο στο Μάλμε).

Θα αναφέρουμε τις σημαντικότερες μεταβολές στις νεαρές κατηγορίες και για όσους θέλουν να δουν ολόκληρες τις λίστες υπάρχει η ενότητα players/ranking στην ιστοσελίδα ettu.org.

Βασική είδηση μετά το Greek Open είναι ότι τρεις παίδες βρίσκονται στους πρώτους 50 της Ευρώπης. Ο Κώστας Φάκαρος, ο Γιάννης Κιοσελόγλου και ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης. Είναι υποψήφιοι για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας παίδων και θυμίζουμε ότι εκεί η Ελλάδα θ’ αναλάβει την πιο δύσκολη αποστολή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σουηδίας, που είναι να φτάσει στην παραμονή στην Α’ κατηγορία της ηπείρου.

Παίρνοντας πολύτιμους βαθμούς από τα θετικά αποτελέσματα σε απλό και ομαδικό ο Φάκαρος ανέβηκε στο νούμερο 38 της Ευρώπης από το 54 του Απριλίου, ο Κιοσελόγλου στο 40 από το 56 και ο Αλεξούδης στο 49 από το 63.

Πιο κάτω πέτυχαν μεγάλες ανόδους πολλά ακόμα παιδιά της Under 15, τα οποία μέτρησαν δυνάμεις στο όπεν του Λουτρακίου. Ο Δημήτρης Γεωργαλλίδης μετακινήθηκε στο νούμερο 64 (από 99), ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής στο 65 (από 96), ο Μαρκ Στάφφορντ στο 70 (από 80), ο Κωνσταντίνος Τούλιας στο 111 (από 281), ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης στο 127 (από 306), ο Παναγιώτης Σκούντζος στο 152, ο Σπύρος Φουσέκης στο 164, ο Γιάννης Σαρηγιάννης στο 165, ο Μανώλης Πογιατζής στο 168 και ο Χρήστος Τσιώτος στο 316 (οι πέντε τελευταίοι βρίσκονταν τον περασμένο μήνα στο 414).

Στις κορασίδες είχαμε μετά το όπεν του Λουτρακίου αξιοσημείωτες αλλαγές επίσης για αθλήτριες, που είναι υποψήφιες να στελεχώσουν το καλοκαίρι την εθνική ομάδα. Η Βασιλική Μπουλά πήγε στο νούμερο 39 της Ευρώπης από το 50 του Απριλίου, η Στέλλα Μαυροματάκη στο 51 από το 82, η Άντζελα Νούρε στο 79 και η Γεωργία Σπανού στο 116 (από 319).

Το 2ο Europe Youth στις εγκαταστάσεις του Sport Camp έφερε βεβαίως βαθμολογική βελτίωση και για αθλητές της παμπαιδικής κατηγορίας, αφού κι εκεί είχαν καταγραφεί καλά αποτελέσματα. Στην Under 13 των αγοριών ο Σπύρος Φουσέκης ανέβηκε στο νούμερο 39 από το 54 του προηγούμενου μήνα, ο Δημήτρης-Μάριος Αλεξανδρίδης στο 53 (από 89), ο Γιώργος Κούβελας στο 64 (από 196), ο Απόστολος Βατσακλής στο 67 (από 196) και ο Μιχάλης Μπιτχαβάς στο 72 (από 114). Ο Γιώργος Σασσάνης υποχώρησε ελαφρώς στο νούμερο 130, αλλά τον αναφέρουμε διότι ότι ο ίδιος και ο Βατσακλής θα είναι στην εθνική ομάδα παμπαίδων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρουμανίας (δεν είναι αξιολογημένος στο διεθνές ranking ο τρίτος της αποστολής, ο Θεοφάνης Μαρκουλάκης).

Στην Under 13 των κοριτσιών η Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη είχε άνοδο 17 θέσεων μετά το διεθνές τουρνουά της Ελλάδας και πήγε στο νούμερο 32. Μαζί στο νούμερο 176 εμφανίζονται η Σοφία Φίλη και η Ιωάννα Κομπούρη. Η Ελπίδα Τασιού, που δεν είχε αγωνιστεί στο Λουτράκι, είναι στο νούμερο 173 και την αναφέρουμε επειδή βρίσκεται στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βουκουρεστίου. Δεν είναι αξιολογημένη η τρίτη αθλήτρια της εθνικής ομάδας η Αναστασία Μιχάλαρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα