Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 86-97: Νίκη Final-4 με ηγετική τετράδα!

Περισσότερα σε λίγο…

Κοντά στο σκορ – Τεχνική ποινή για Αταμάν

Με πρωταγωνιστή τον Μπαλτσερόφσκι, ο οποίος κάρφωνε μπροστά και έκοβε πίσω, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στις αρχές του ματς. Όμως η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε αντίδραση άμεσα και με 8-0 σερί πέρασε μπροστά, 8-4 (4’). Ο Γιαμπουσέλε ήταν εξαιρετικός για τους γηπεδούχους και με δικό του καλάθι ύστερα από υπέροχη πάσα του Καμπάσο στον αιφνιδιασμό, έστειλε τη διαφορά στο +7, 16-9 (6’), πριν το τηλεοπτικό τάιμ άουτ.

Ακολούθησαν εκατέρωθεν καλάθια, με τον Εργκίν Αταμάν να δέχεται τεχνική ποινή με 1:52 για την περίοδο, λόγω έντονων διαμαρτυριών. Από το 22-13 το σκορ το «τριφύλλι» μείωσε σε 22-18 (με τεχνική ποινή και στον πάγκο των Μερένχες), όμως στην τελευταία φάση δέχτηκε ανάποδο λέι απ από τον Χέζονια, μετά την ασίστ του Σέρχι Ροντρίγκεθ.

«Πάρτι» καρφωμάτων του Λεσόρ – Ηγέτες Ναν και Σλούκας

Τρομερή ήταν η εκκίνηση στο δεύτερο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό. Με σερί 7-0 πέρασε μπροστά στο σκορ, 24-24 (12’), χάρις σε τέσσερις πόντους του Χουάντσο και τρεις του Σλούκα, αναγκάζοντας τον Τσους Ματέο να πάρει άμεσα τάιμ άουτ. Ακολούθησαν εκατέρωθεν καλάθια, πριν ο Λεσόρ προχωρήσει σε… πάρτι καρφωμάτων, με το δεύτερό του να στέλνει τους «πράσινους» στο +6, 34-28 (15’). Και ξανά, ο Ισπανός προπονητής κάλεσε τους παίκτες του κοντά του, μιας και δεν ήταν ικανοποιημένος από αυτά που έβλεπε στο παρκέ. Το αντίθετο δηλαδή από τον Εργκίν Αταμάν, που όσα ζητούσε λάμβαναν χώρα σε αυτό. Το επιμέρους ανέβηκε στο 18-4 και το σκορ στο 36-28 με νέο κάρφωμα του Γάλλου, με 5:16 για το ημίχρονο. Οι «πράσινοι» ήταν ασταμάτητοι και με τον Σλούκα να κάνει ηγετική εμφάνιση η διαφορά ανέβηκε σε διψήφια τιμή, 43-32, με ενάμισι λεπτό για την ανάπαυλα. Οι Μερένχες μείωσαν 43-36, με το «τριφύλλι» να έχει την τελευταία επίθεση του πρώτου μέρους με 8.5’’ στο ρολόι. Μετά το φάουλ του Αμπάλντε και τη νέα επαναφορά στα 3.3’’ η μπάλα κατέληξε στον Ναν, ο οποίος με σουτ μέσης απόστασης σκόραρε buzzer beater ημιχρόνου για το 45-36 του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο. Ο ίδιος έφτασε τους 13, ενώ ο Σλούκας είχε 8 με 3 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ σε 12 λεπτά.

Κράτησε το προβάδισμα με blooper, alley-oop και νέο buzzer beater του Ναν!

Μετά τη διακοπή η Ρεάλ έβγαλε αντίδραση (όπως αναμενόταν) και σιγά-σιγά μείωσε τη διαφορά, πριν περάσει μπροστά με 52-50, χάρις τον Γιαμπουσέλε. Σε εκείνο το σημείο ο Ναν σημείωσε τρίποντο και έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, πριν ο Χουάντσο κάνει το… blooper της σεζόν! Στην προσπάθειά του να πάρει μόνος του το αμυντικό ριμπάουντ έστειλε την μπάλα στο δικό του καλάθι! Απίστευτη φάση, που συμβαίνει σπάνια. Όμως αυτή ήταν το έναυσμα για νέα «πράσινη» αντεπίθεση, η οποία τους έφερε στο 62-56 με το alley-oop της χρονιάς από τον Ναν στον Λεσόρ (28’). Το «τριφύλλι» άντεξε στην πίεση των Μερένχες και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά 67-61, με δεύτερο buzzer beater του Ναν!

Για άλλη μία φορά στην αναμέτρηση η Ρεάλ κυνηγούσε στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό να προστατεύει τη διαφορά. Το βιαστικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων έφερε τους γηπεδούχους στον πόντο, 69-68, αναγκάζοντας τον Αταμάν σε τάιμ άουτ. Ακολούθησε το… κλισέ μία σου και μία μου, με το 75-72 του Λεσόρ όμως να είναι ακόμη ένα highlight του ματς. Ο Γάλλος κάρφωσε… πάνω από τον συμπατριώτη του, κάνοντάς τον πόστερ! ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΑΡΦΩΜΑ. Ακολούθησαν οκτώ σερί πόντοι του Σλούκα και οι «πράσινοι» ξέφυγαν με εννιά, 83-74 (37’) με 8-0 του Έλληνα γκαρντ. Οι δύο βολές του Καμπάσο την έφεραν στους επτά, με τον Αργεντινό να κερδίζει στην επόμενη φάση (κάνοντας πρώτα φάουλ) το αντιαθλητικό και την αποβολή του Ναν, με 3:14 για το τέλος.  Με το ρολόι να δείχνει 2:08 πριν τη λήξη ο Γκριγκόνις έδειξε το… κρύο αίμα του και σκόραρε για τρεις, για το 88-80 του Παναθηναϊκού. Και μετά το τάιμ άουτ έδωσε την ασίστ στον Λεσόρ, για το +10 με λίγο πάνω από ενάμισι λεπτό για το τέλος. Έτσι η ελληνική ομάδα κατάφερε να φύγει με το νικηφόρο υπέρ της, 96-85 από τη Μαδρίτη!

Keywords
Τυχαία Θέματα