MotoGP France: Maverick Vinales ανέβηκα στο βάθρο ενώ το πήγα τελείως αμυντικά

Ο ΒΙΝΑΛΕΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ: «ΑΝΕΒΗΚΑ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΤΡΕΧΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, ΑΥΡΙΟ ΘΕΛΩ ΚΙ ΑΛΛΑ»

MotoGP France Maverick Vinales λέει: “Η υπερθέρμανση του πίσω μέρους δεν μου επέτρεψε να είμαι τόσο γρήγορος όσο περίμενα. Ο Μπαστιανίνι σκαρφάλωσε σαν πύραυλος στο τέλος, αλλά κατάφερα να τον καταφέρω”

Ο Maverick Vinales συνεχίζει να βγάζει αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, ο Ισπανός έχει ήδη πετύχει τις πρώτες του ικανοποιήσεις και στη Γαλλία,

με την τρίτη θέση στο Sprint να επιτυγχάνεται με ταχύτητα και ευφυΐα, δεδομένης της ικανότητάς του να διαχειρίζεται ένα λιγότερο λαμπρό πακέτο από το αναμενόμενο.

«Οι αισθήσεις ήταν καλές από σήμερα το πρωί – λέει ο Maverick – αν και ίσως θα μπορούσα να είχα λίγο καλύτερο ρυθμό, ώστε τουλάχιστον να μπορώ να μείνω με τον Marquez, αλλά η υπερβολική θέρμανση του πίσω ελαστικού δεν με βοήθησε. Το πιο θετικό είναι ότι μια μέρα που έτρεξα λίγο αμυντικά ανέβηκα στο βάθρο , καταφέρνοντας επίσης να αμυνθώ στο τέλος από τις επιθέσεις του Μπαστιανίνι , κρατώντας ψυχραιμία και χρησιμοποιώντας το κεφάλι μου».

MotoGP France Maverick Vinales : Ο Βινάλες, το πίσω ελαστικό και ο στόχος για το αύριο

Ο Μάβερικ εμβαθύνει στο πρόβλημα που εν μέρει τον έχει επηρεάσει, δείχνοντας μεγάλη επιθυμία να καταλάβει πώς να αυξήσει τις δυνατότητές του.

«Το ελαστικό ζεστάθηκε ιδιαίτερα στη δεξιά πλευρά και πλήρωσα για αυτό ειδικά κατά την τοποθέτηση, μια πτυχή όπου συνήθως είμαι πολύ γρήγορος με το Aprilia . Συχνά πάλευα να σταματήσω, παρασύροντας πάρα πολύ και όταν δεν ήταν απαραίτητο. Οι χρόνοι μου ήταν αξιοπρεπείς, αλλά όχι τόσο γρήγοροι όσο περίμενα, οπότε τώρα είμαι περίεργος να καταλάβω πώς να βελτιωθώ».

Σε κάθε περίπτωση, το βάθρο είναι καύσιμο για το αύριο, όπου ο Βινάλες δείχνει να έχει τις κατάλληλες συνθήκες για να βελτιώσει περαιτέρω τα αποτελέσματά του.

«Αύριο θα ήθελα να προσπαθήσω να ακολουθήσω τον Μάρτιν. Δεν ξέρω ότι αυτός και άλλοι κατάφεραν να κρατήσουν έναν συγκεκριμένο ρυθμό σήμερα: προς το τέλος, για παράδειγμα, ο Μπαστιανίνι ανέβηκε ξανά σαν πύραυλος. Αν το πίσω ελαστικό δεν ζεσταθεί στον μεγάλο αγώνα, θα μπορώ να τα διαχειριστώ όλα πιο εύκολα. Ο στόχος είναι να μείνουμε μπροστά, μετά να κερδίσουμε και δεν υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν. Αν βρέξει θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα: θα μπορούσα να είμαι φανταστικός ή πολύ αργός, δεν έχω μέση λύση».

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα