Άδωνις Γεωργιάδης: Προεκλογικό «τυράκι» για τους πατριώτες ψηφοφόρους – Είπε ότι ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει τις Πρέσπες αν χρειαστεί

Το διπλωματικό φιάσκο με τα Σκόπια προσπάθησε – ανεπιτυχώς – να μετριάσει ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον «δυνατό» παίκτη της διμερούς διαφωνίας. Προκειμένου να μειώσει το επικοινωνιακό κόστος από την «καρπαζιά» που δέχτηκε η κυβέρνηση από τους εθνικιστές του γειτονικού κρατιδίου, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ και μοίρασε «καθρεφτάκια» στους δεξιούς ψηφοφόρους, λέγοντας ότι δήθεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών εάν παραβιαστεί.

Εξ’ αρχής αυτή η δήλωση δείχνει πόσο υποκριτική είναι, εφόσον η κατάπτυστη συμφωνία έχει ήδη παραβιαστεί, όχι μία, αλλά δεκάδες φορές τα τελευταία χρόνια. Με αποκορύφωμα των προκλήσεων την άρνηση της προέδρου Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα να ορκιστεί στο όνομα της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και του ίδιου του ηγέτη του κεντροδεξιού VMRO-DPNE και νικητή των τελευταίων εκλογών στη Β. Μακεδονία, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, που είπε ότι θα αποκαλεί τη χώρα του όπως θέλει.

Επομένως ο Μητσοτάκης έχει άφθονες αφορμές να καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά φυσικά δεν έχει τα πολιτικά «κότσια» να το κάνει, εφόσον μια τέτοια κίνηση είναι κόντρα στα συμφέροντα του ΝΑΤΟ. Και είναι αυταπόδεικτο πλέον ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπεριφέρεται πολύ περισσότερο ως «υπάλληλος» του ΝΑΤΟ και πολύ λιγότερο ως υπερασπιστής των εθνικών μας δικαίων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προφανώς συνηθισμένος από τα δικά του «κούφια» λόγια που με τόση ευκολία λέει, πέταξε ένα προεκλογικό δόλωμα προς τον πατριωτικό χώρο των ψηφοφόρων ότι δήθεν ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να «σπάσει» τη συμφωνία. Ακριβώς όπως ο Άδωνις έλεγε πριν μερικά χρόνια ότι «παπ, θα την αλλάξουμε» αν κερδίσει το VMRO, και σήμερα παρακαλά τους Σκοπιανούς να τηρήσουν τους όρους της συμφωνίας.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία αν ο Μιτσκόσκι γίνει πρωθυπουργός και συνεχίσει έτσι ότι ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο Άδωνις και συνέχισε: «Σύμφωνα με το άρθρο 19 προβλέπεται αυτό αν υπάρξει παραβίαση. Αν η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας καταπατήσει τη Συμφωνία η κυβέρνηση της Ελλάδας θα κάνει ό,τι προβλέπεται».

Εντωμεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μόνο που τολμά να ψελλίσει ως τώρα είναι ότι δεν θα προχωρήσει στην κύρωση των μνημονίων με τα Σκόπια, αν δεν γίνουν σεβαστοί οι όροι της συμφωνίας. Ένα ευτελές και ανώφελο διαπραγματευτικό «χαρτί», αφού το αυτί των Σκοπιανών δεν «ιδρώνει» από αυτά και ήδη ο Μίτσκοσκι ζήτησε να πάνε οι δύο χώρες στο δικαστήριο της Χάγης για να κριθεί η ονομασία, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι οι εθνικιστές δεν προτίθενται να υποχωρήσουν από τις παράνομες και παράλογες αξιώσεις τους.

Πέτρος Δημόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα