Ιμπόρα : Ο Ολυμπιακός δεν λειτουργεί χωρίς την παρουσία του

Ο Βιθέντε Ιμπόρα Κυρίες και Κύριοι. Ο άνθρωπος που μέχρι πρότινος έπιανε… χώρο στον Ολυμπιακό, πλέον δεν πρέπει να λείψει. Το πόσο σημαντικός είναι για τον Ολυμπιακό φάνηκε και με την απουσία του. Ο ΠΑΟΚ πήρε το παιχνίδι (και) εξαιτίας αυτού.

Το να διακρίνεται κάποιος με όσα κάνει στο γήπεδο είναι κάπου λογικό. Ο Ιμπόρα έκανε

φανταστικά παιχνίδια με την Άστον Βίλα. Ειδικά στο Καραϊσκάκη ήταν «όλος» ο Ολυμπιακός. Η ικανότητά του να γίνεται τρίτος στόπερ ή να «σκουπίζει» τα πάντα έξω από τη μεγάλη περιοχή των «ερυθρολεύκων» προσφέρει ασφάλεια στους συμπαίκτες του.

Ο Ιμπόρα είναι ροοστάτης ανάμεσα στις γραμμές. Εκείνη η απαραίτητη «κόλλα» ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς και τα χαφ. Αυτός που λέμε το «καθαρό εξάρι». Χωρίς καμία ροπή προς τα εμπρός. Εκεί, κολλημένος και βιδωμένος στο «6». Δεν κουνάει ρούπι. Με αυτόν ο Τσικίνιο φτάνει το pressing του μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Με αυτόν ο Έσε πατάει στο «8» και παίζει πιο απελευθερωμένα. Τόσο στις βοήθειες που θα δώσει στην άμυνα. Όσο και στο πόσο απειλητικός θα είναι στην επίθεση.

Ένας ακόμα λόγος που κάνει τον (καλό) Ιμπόρα απαραίτητο στην ομάδα του Πειραιά είναι και το ότι δεν υπάρχει άλλος! Δεν έχει στο ρόστερ του ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άλλον παίκτη που να είναι κλασικό αμυντικό χαφ.

Η απουσία του Ιμπόρα με τον ΠΑΟΚ…

Θα ήταν πολύ διαφορετική η ιστορία του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ αν ήταν σε θέση να αγωνιστεί ο Ιμπόρα. Βέβαια, το έλλειμα ενέργειας θα ήταν πρόβλημα και για τον έμπειρο Ισπανό μέσο. Όπως ήταν και για τους άλλους παίκτες που είχαν αγωνιστεί την περασμένη Πέμπτη.

Τη δουλειά του Ιμπόρα όμως δεν υπήρχε άλλος να την κάνει. Μόνο το πρώτο γκολ να σκεφτεί κανείς, αρκεί για να αντιληφθεί κανείς αυτό που λέμε. Σε θέση άμυνας ο Ολυμπιακός δεν υπήρχε περίπτωση να είναι ακάλυπτο το σημείο που βρέθηκε μόνος του ο Τάισον και σκόραρε. Αυτός που καθάριζε την «μπουγάδα» είχε μείνει στον Πειραιά.

Από τους πλέον πολύτιμους αυτή τη στιγμή ο 36χρονος μέσος στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Γι’ αυτό και η διαχείριση εν όψει του τελικού στο Conference League θα είναι πολύ προσεκτική. Όπως φάνηκε στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, δεν μπορεί κάποιος να γεμίσει τα παπούτσια του.

ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα