Μεντιλιμπαρ: Πάει για αριστερό μπακ έκπληξη μεγάλη – Τι δοκίμασε – Ο ρόλος του Ελίασον

Μεντιλιμπαρ: Πάει για αριστερό μπακ έκπληξη μεγάλη ο Βάσκος προπονητής των ερυθρόλευκων καθώς δοκίμασε παίκτη στη θέση για πρώτη φορά, με στόχο να «κλειδώσει» τον Ελίασον.

Ο Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ έχει κάνει τα σχέδιά του για το παιχνίδι του Γεώργιος Καραϊσκάκης με την ΑΕΚ, στο πρώτο παιχνίδι των ερυθρόλευκων μετά την θρυλική πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League

που ο Ολυμπιακός έχει χάσει κάθε ελπίδα για το πρωτάθλημα και μάχεται μόνο για την Ευρώπη μέσω του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλει ο Ολυμπιακός να έχει κερδίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο ήδη από το πρωτάθλημα και να μην περιμένει την κατάκτηση του Conference League για να βγει στην Ευρώπη.

Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει ο Ολυμπιακός να περάσει τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία και για να γίνει αυτό θέλει βαθμούς με την ΑΕΚ.

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν καλή και δικαίως οι ερυθρόλευκοι έμειναν εκτός της διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Πώς άραγε να έπαιρνε αλήθεια ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα όταν στα play off έχει νικήσει μόνο τη Λαμία μέσα και έξω και εντός τους ΠΑΟΚ και Άρη;

Ο Μεντιλίμπαρ λοιπόν, για το παιχνίδι με την ΑΕΚ και λόγω της κούρασης και των τραυματισμών, έχει στο μυαλό του να βάλει τον Νέλσον Άμπι.

Ο Κίνι ειναι κουρασμένος και φάνηκε και στην Τούμπα και οι Φρανσίσκο Ορτέγκα και Ομάρ Ρίτσαρντς παραμένουν τραυματίες.

Έτσι, ο Βάσκος προπονητής των ερυθρόλευκων έχει δύο επιλογές για το αριστερό άκρο της άμυνας, τους Άμπι και Αποστολόπουλο, το νεαρό αριστερό μπακ από τον Ολυμπιακό Β’.

Με τον Ελίασον στα δεξιά της επίθεσης της ΑΕΚ, ο Άμπι δοκιμάστηκε να παίξει αριστερό μπακ. Αριστεροπόδαρος είναι ο 20χρονος Άγγλος στόπερ, ο οποίος εκτός από τις δύο θέσεις των στόπερ παίζει και αυτή του αριστερού μπακ.

Βασικό προτέρημα το Άμπι η ταχύτητα του, στην οποία στηρίζεται ο Μεντιλίμπαρ για να «κλειδώσει» τον Ελίασον.

Μη θεωρείται πάντως έκπληξη να παίξει και ο Κίνι, αλλά από τα δεξιά, ξεκουράζοντας έτσι το Ροντινέι.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνες και ο Καρτάλ επιβεβαίωνουν πόσο σημαντικός ειναι ένας τελικός

Γιόβετιτς : Άλλαξε κάτι στο status του;

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα