ΝΤΡΟΠΗ: «Όλα καλά – όλα ανθηρά» τα βρήκε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη διακοπή των χειρουργείων στα παιδιατρικά νοσοκομεία

Σταθερός στη συγκάλυψη της ολικής καταστροφής του ΕΣΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης όποτε βαράει διάλυση κάποιο νοσοκομείο, βγαίνει για να κάνει το μαύρο – άσπρο, και για να πει ότι όλα δουλεύουν ρολόι.

Ο υπουργός Υγείας όχι μόνο δεν απολογήθηκε για το «πάγωμα» των χειρουργείων στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία που κατήγγειλαν οι γιατροί (από τις 27 Μαΐου στο «Αγλαΐα Κυριακού» και από την 1η Ιουνίου στο «Αγία Σοφία»), αλλά βγήκε και… από πάνω λέγοντας ότι αυτά τα 2 νοσοκομεία τα πηγαίνουν πολύ καλά από άποψη λειτουργικότητας!

Εμφανιζόμενος στο κανάλι Action 24, o κ. Γεωργιάδης σχολίασε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και ιδιαίτερα αναισθησιολόγων από το εθνικό σύστημα υγείας. Όταν η συζήτηση πήγε στα 2 παιδιατρικά νοσοκομεία που κατεβάζουν «ρολά» στα χειρουργεία, ο υπουργός Υγείας είπε ότι σε αυτά είναι «εξαιρετικά καλύτερη η εικόνα από τον μέσο όρο στην Ελλάδα».

Μια επικοινωνιακή γκάφα και μια άμεση παραδοχή του Άδωνι ότι το ΕΣΥ βρίσκεται υπό διάλυση, αφού αν το «Αγλαΐα Κυριακού» και το «Αγία Σοφία» είναι σε «καλύτερη» κατάσταση και όμως κλείνουν τα χειρουργεία τους, τότε καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται στα άλλα νοσοκομεία της χώρας!

Χωρίς ίχνος ντροπής για τα μικρά παιδιά και τις οικογένειες που αγωνιούν για το «πάγωμα» των χειρουργείων, ο Γεωργιάδης απλά… εκτίμησε ότι «η αναστολή από την 1η Ιουνίου των προγραμματισμένων χειρουργείων στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” θα ακυρωθεί».

Δηλαδή ένας υπουργός Υγείας αντί να εξασφαλίζει 100% την απρόσκοπτη ιατρική φροντίδα των παιδιών (και όλων των ασθενών), κάνει κάποια υποτυπώδη «μπαλώματα» και απλά… μαντεύει ότι δεν θα κοπούν τα χειρουργεία!

Και αυτά συμβαίνουν ενώ το υπουργείο Υγείας σκοπίμως κρατάει για χρόνια αυτά τα νοσοκομεία να λειτουργούν πέρα από τα όρια των αντοχών τους, με το ελλιπές προσωπικό να φλερτάρει συνεχώς με τη διάλυση. Και δεν είναι πρώτη φορά που το «Αγία Σοφία» οδηγείται σε αναστολή των χειρουργείων. Το ίδιο είχε γίνει και στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη, όταν και πάλι η συνέλευση των γιατρών του χειρουργικού τομέα είχε φτάσει στο «αμήν».

Και τότε ο Άδωνις είχε προσποιηθεί ότι λύνει το πρόβλημα με μετακινήσεις παιδοαναισθησιολόγων και προκηρύξεις. Τα ίδια δηλαδή που λέει και σήμερα. Οι ίδιες και οι ίδιες υποσχέσεις, και τελικά τίποτα δεν λύνεται. Και τα θύματα σε αυτή την περίπτωση είναι τα ίδια τα παιδιά των Ελλήνων πολιτών. Κατά τα άλλα η κυβέρνηση λέει ότι… ενδιαφέρεται για το δημογραφικό, όταν δεν ενδιαφέρεται καν να εξασφαλίσει τη δημόσια δωρεάν υγεία για τα παιδιά του απλού λαού που δεν έχει να πληρώσει ιδιωτικά νοσοκομεία.

Και σαν να μην έφτανε όλη αυτή η κοροϊδία, ο Γεωργιάδης επιτέθηκε και στο προσωπικό του «Αγλαΐα Κυριακού» και του «Αγία Σοφία» λέγοντας με ύφος ότι «εκεί υπάρχει σκληρός συνδικαλιστικός πυρήνας της Αριστεράς». Δηλαδή όποιος αναδεικνύει τα χάλια του ΕΣΥ, αυτομάτως για τον Άδωνι θεωρείται «δάκτυλος» της αριστεράς!

Αλέξανδρος Ορφανίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΝΤΡΟΠΗ, Όλα, Άδωνις Γεωργιάδης,ntropi, ola, adonis georgiadis