Ο Μεντιλίμπαρ έχει κάνει ρόμπα όλες τις αρχές του ποδοσφαίρου…

13:29 3/5/2024 - Πηγή: Sportime

Ο Μεντιλίμπαρ έχει καταστρατηγήσει τη λογική. Αυτά που κάνει ο Ολυμπιακός καταργήσει όλες τις ποδοσφαιρικές αρχές που έχουμε στο μυαλό μας. Οτιδήποτε κι αν συμβεί στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, μετά τη νίκη (και) επί της Άστον Βίλα ο Ισπανός κόουτς έχει κάνει «ρόμπα» το ίδιο το άθλημα.

Για την αναμέτρηση στο «Βίλα Παρκ», τι να πεις. Μια ελληνική ομάδα έβαλε τέσσερα γκολ στην έδρα της 4ης καλύτερης ομάδας της Premier League

τη φετινή σεζόν. Μπροστά της είναι μόνο η Σίτι, η Άρσεναλ και η Λίβερπουλ φέτος. Και μόνο αυτό αρκεί για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της επιτυχίας.

Αλλά ας πούμε ό,τι γίνεται. Ας πούμε πως μια ομάδα μπορεί να μπει μέσα σε οποιοδήποτε αγγλικό γήπεδο και να σκοράρει. Και δύο φορές, αιφνιδιάζοντας την αντίπαλό της. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 0-2. Αυτό που είναι σχεδόν αδύνατο, αυτό που δεν μπορούσε ουδείς να σκεφτεί και φανταστεί, είναι η αντίδραση που έβγαλε η ομάδα του Πειραιά μετά το 2-2.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι βρήκε γκολ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Το ακόμα χειρότερο ήταν πως ήρθε και ισοφάριση στο… καπάκι. Με το που ξεκίνησε στο δεύτερο μισό. Το χειρότερο δυνατό σενάριο είχε πάρει σάρκα και οστά. Ο Ολυμπιακός είδε την αγγλική ομάδα να επιστρέφει με δύο γκολ σε σημεία που οι προπονητές λένε πως είναι τα χειρότερα για να δεχθεί τέρμα μια ομάδα.

Κι όμως, ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ τσουβάλιασε ακόμα κι αυτά τα κλισέ. Όλες οι θεωρίες πήγαν περίπατο και ήρθε το προβάδισμα πρόκρισης. Αλλά αυτό είχε γίνει πολύ νωρίτερα από τον 63χρονο κόουτς της ομάδας του Πειραιά. Από τον Φεβρουάριο που ανέλαβε της τύχες των «ερυθρολεύκων» κάθε αποτέλεσμα είναι στα όρια του παραλογισμού.

Ο Μεντιλίμπαρ ξέρει…

Στα χέρια του είχε ένα… χάος. Έναν σύλλογο που άλλαζε τους προπονητές και τους παίκτες σαν τα πουκάμισα. Αποδυτήρια στα όρια της αδιαφορίας, ποδοσφαιριστές χωρίς κίνητρο και έναν κόσμο ξενερωμένο από την πορεία της ομάδας τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Ο Ολυμπιακός πριν τον ερχομό του Ισπανού κόουτς έχει προσθέσει στις τάξεις του, τον Τσικίνιο, τον Κάρμο, τον Όρτα και μερικούς ακόμα παίκτες. Σε κανέναν δεν έκανε αίσθηση πια η μεταγραφική ενίσχυση. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν πάθει ανοσία με τις καραβιές παικτών που πάνε κι έρχονται.

Σαφώς και οι συγκεκριμένοι που αναφέραμε είναι ποδοσφαιριστές… κανονικοί. Μπορεί να υπήρχαν τέτοιοι και σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, αλλά δεν υπήρχε ο Μεντιλίμπαρ. Τους παίκτες δε, ο Καρβαλιάλ τους επέλεξε. Μοιάζει βέβαιο όμως πως με τον Πορτογάλο κόουτς δεν θα είχαμε τα ίδια αποτελέσματα.

Ο Μεντιλίμπαρ, λοιπόν, πήγε σε μια ομάδα που προετοιμασία είχε κάνει άλλος προπονητής. Σε μια ομάδα που τους παίκτες του Ιανουαρίου τους έφερε άλλος προπονητής από αυτόν που έκανε την καλοκαιρινή προετοιμασία. Υπογράφοντας συμβόλαιο μισού χρόνου… και βλέπουμε. Και τι έκανε; Έχει τον Ολυμπιακό ένα ματς μακρά από τον τελικό του Conference League και τρεις νίκες απόσταση από το πρωτάθλημα.

Δημιουργώντας δικούς του πρωταγωνιστές (Τζολάκης), βγάζοντας παίκτες από τη ναφθαλίνη (Ιμπόρα, Γιόβετιτς) και αξιοποιώντας στο 100% τις μεταγραφές του χειμώνα (Όρτα, Κάρμο, Τσικίνιο).

Υπό κανονικές συνθήκες, αυτά δεν γίνονται. Στο ποδόσφαιρο του Μεντιλίμπαρ έγιναν…

ΤΡΕΛΟ ΜΠΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα