Ολυμπιακός: Δείτε τι εννοούσε ο Μεντιλίμπαρ για τον μεταγραφικό σχεδιασμό – Τι θα κρίνει τα πάντα

Ολυμπιακός: Δείτε τι εννοούσε ο Μεντιλίμπαρ για τον μεταγραφικό σχεδιασμό των ερυθρόλευκων και τι θα κρίνει τα πάντα για τον Ολυμπιακό της νέας χρονιάς.

Ο Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ είπε πως θέλει 23-25 ποδοσφαιριστές (σ.σ. σχεδόν πάντα οι προπονητές δεν μετρούν στον αριθμό του ρόστερ τους τερματοφύλακες) για το νέο ρόστερ των ερυθρόλευκων.

Ποια είναι όμως η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό

αναφορικά με παίκτες που έχουν συμβόλαια (σ.σ. και δανεικούς) αλλά και αυτούς που λήγουν τα συμβόλαιά τους;

Ας πάμε να δούμε τις παραπάνω κατηγορίες παικτών, όπως είναι τα δεδομένα αυτή τη στιγμή.

Με συμβόλαιο στον Ολυμπιακό είναι οι: Πασχαλάκης, Ελ Κααμπί, Μπιανκόν, Ντόι, Ρέτσος, Βέζο, Άμπι, Ορτέγκα, Ροντινέι, Έσε, Τσικίνιο, Ζέλσον, Μπρνιτς, Χολσγκροβ, Κοστίνια, Αποστολόπουλος.

Δανεικοί που παίζουν έξω: Μπιελ, Καμαρά, Κουντέ, Ραμόν, Πέπε, Λάιτνερ.

Οι παίκτες που τελείωνει το συμβόλαιο τους με τον Ολυμπιακό είναι οι: Τζολάκης, Φορτούνης, Μασούρας, Ιμπόρα, Κίνι, Καρβάλιο, Μαντί, Γιοβετιτς, Ελ Αραμπί

Οι παίκτες που αγωνίζονται ως δανεικοί και έχουν οψιόν αγοράς είναι οι: Κάρμο, Όρτα, Αλεξανδρόπουλος, Ποντένσε, Ναβάρο

Οι δανεικοί στον Ολυμπιακό χωρίς οψιον είναι οι: Καμπράλ, Ρίτσαρντς

Σίγουρα φεύγουν από τον Ολυμπιακό οι: Ελ Αραμπί, Ναβάρο, Καμπράλ, Καρβάλιο, Μαντί

Στους παραπάνω δεν λογαριάζονται οι τέσσερις μικροί που θα ανεβούν από την Κ19 ή ένας δύο που θα ανεβούν από τον Ολυμπιακό Β’.

Συνολικά ο Ολυμπιακός διαθέτει 31 ποδοσφαιριστές (σ.σ. χωρίς τους τερματοφύλακες) που έχουν πιθανότητες να αγωνίζονται τη νέα χρονιά στον Ολυμπιακό, με τους 4+2 μικρούς πάμε στους 37.

Άρα για να βγει το νούμερο που θέλει ο Μεντιλίμπαρ πρέπει να αποχωρήσουν 12-13 παίκτες χωρίς να λογαριάζονται αυτοί που θα έρθουν με μεταγραφή.

Αν αναλογιστούμε πως ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί τουλάχιστον τρεις προσθήκες παικτών ενδεκάδας στις θέσεις του δεξιοπόδαρου στόπερ, του εξτρέμ και του επιθετικού τότε αυξάνεται ο αριθμός των παικτών που πρέπει να αποχωρήσουν στος 15 με 16.

Και όλα αυτά με την προοπτική ότι οι παίκτες που θα μείνουν θα είναι και οι δανεικοί που υπολογίζονται, δηλαδή οι Κάρμο, Όρτα, Αλεξανδρόπουλος, Ποντένσε.

Αν φύγει κάποιος από αυτούς πιθανώς να χρειάζεται η αντικατάστασή του άρα μπορεί να μιλάμε και για 15 έως 20 αποχωρήσεις που μπορεί να αυξήσουν τον αριθμό των μεταγραφών στις 7.

Φυσικά όλα τα παραπάνω θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από το αν θα πάρει τελικά ο Ολυμπιακός τον τελικό της OPAP Arena με την Φιορεντίνα.

Με την κατάκτηση του Conference League ο Ολυμπιακός εξαφαλίζει ευρωπαϊκή συμμετοχή στους ομίλους του Europa League άρα εγγυημένη ευρωπαϊκή παρουσία. Που φυσικά θα επηρεάσει και τα έσοδα.

Την ίδια ώρα δείτε στο σχετικό βίντεο αν αλλάζει κάτι στην απόφαση του Club να ανανεώσει ξένο επιθετικό του με μειωμένες αποδοχές

Διαβάστε επίσης:

Ηλίας Σπάθας: Υπάρχει πέναλτι πάνω στον Ποντένσε… (vid)

Ολυμπιακός : Η ρήτρα του Όρτα, του Ποντένσε και οι άλλες τρεις…

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα