Στεργίου: Το αποτυχημένο βήμα και η τιμή πώλησης

23:39 1/5/2024 - Πηγή: Sportime

Μεγάλωσε στην Ελβετία. Εκεί άρχισε να κλωτσάει την μπάλα και να κάνει τα παρθενικά ποδοσφαιρικά του βήματα. Ωστόσο, ο Λεωνίδας Στεργίου απέτυχε στην πρώτη του απόπειρα εκτός συνόρων.

Μετά από γεμάτες σεζόν με την Σεντ Γκάλεν και μόλις μία ευρωπαϊκή συμμετοχή, έκρινε πως δεν τον χωρούσε ο τόπος. Ήθελε να δοκιμάσει σε πιο υψηλό επίπεδο.

Από την Ελβετία η πόρτα για την Bundesliga ανοίγει εύκολα σε πολλούς. Το θέμα

είναι εάν υπάρχει το υπόβαθρο για να μην κλείσει. Η αλήθεια είναι πως ο Στεργίου δεν τα κατάφερε.

Άλλο θέλω, άλλο μπορώ. Άλλο Σεντ Γκάλεν, άλλο (τελείως, φυσικά) Στουγκάρδη. Κοινώς, ο Ελληνοτραφής στόπερ φέτος ΔΕΝ ακούμπησε στην γερμανική ομάδα. Έχει μόνο 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και από αυτές βασικός έχει παίξει μόλις τέσσερις φορές.

Όλα αυτά ενώ η Στουτγκάρδη πηγαίνει τρένο, βγαίνει στο Champions League και έπαιζε με τρία στόπερ! Συνεπώς θα περίμενε κανείς πως θα έπαιρνε περισσότερες ευκαιρίες ο Στεργίου.

Ο γεννημένος εν έτει 2002 κεντρικός αμυντικός θα επιστρέψει στην Σεντ Γκάλεν ένα χρόνο πριν το φινάλε του συμβολαίου του. Σε αυτές τις περιπτώσεις η πώληση φαντάζει μονόδρομος. Ούτε εκείνος θέλει να κάτσει εκεί ούτε οι Ελβετοί να τον χάσουν ελεύθερο έναν χρόνο μετά. Το transfer request είναι δεδομένο και με μαξ 2,5 «χαρτιά» habemus deal!

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα