Στοιχεία MotoGP GP Γαλλίας – Κατάταξη : Τι αγώνας!!!

Στοιχεία MotoGP GP Γαλλίας: Τα στατιστικά του Marquez, η συνέπεια του Acosta δοκιμάζονται: ανακαλύψτε τα στοιχεία από το γαλλικό Grand Prix του MotoGP.

Ανάσταση 

Ο Marc Marquez τερμάτισε δεύτερος για το 142ο βάθρο του Grand Prix. Ο Ισπανός αρχίζει να ακολουθεί τον Jorge Lorenzo,

ο οποίος είναι μόλις δέκα μήκη μπροστά από τον συμπατριώτη του, στην τέταρτη θέση της κατάταξης των οδηγών που έχουν τα περισσότερα.

Το Γαλλικό Grand Prix φιλοξένησε επίσης το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο για τον οδηγό Gresini μετά από αυτό που σκόραρε στην Ισπανία. Αυτό δεν του έχει συμβεί από το 2021 και το Grand Prix Emilia-Romagna, που ακολούθησε αυτό της Αμερικής.

Ηγέτης

Τερματίζοντας τρίτος στο Le Mans, ο Francesco Bagnaia σημείωσε το τριακοστό όγδοο βάθρο του MotoGP . Του λείπουν μόνο δύο για να ισοφαρίσει τον Andrea Dovizioso, στη δεύτερη θέση στη λίστα των αναβατών με τους περισσότερους τερματισμούς στο top-3 με την Ducati.

Ο Casey Stoner και οι 42 εμφανίσεις του στο box με την εταιρεία της Μπολόνια δεν είναι πλέον ασφαλείς.

Στοιχεία MotoGP GP Γαλλίας:  Πρώτη απογοήτευση

Ο Πέδρο Ακόστα γνώρισε το πρώτο του ατύχημα σε αγώνα στην κορυφαία κατηγορία, αφού τερμάτισε έκτος στο Sprint.

Ο νεαρός πρωτάρης βάζει τέλος σε μια εντυπωσιακή σειρά εμφανίσεων στα σημεία, που τον είδε να είναι ο μόνος οδηγός στο grid που συμμετείχε σε κάθε ένα από τα αγωνίσματα του 2024 με λίγους πόντους στην τσέπη του. Ενα ξανά

Η Ducati έκλεισε για άλλη μια φορά τις τρεις διαθέσιμες θέσεις στο βάθρο και φυσικά επεκτείνει το προσωπικό της ρεκόρ των 51 συνεχόμενων Grand Prix με τουλάχιστον έναν από τους εκπροσώπους της στο top-3.

Κατάταξη MotoGP 2024 – Το πρωτάθλημα μετά το γαλλικό GP

Ανακαλύψτε την κατάταξη των οδηγών MotoGP 2024 μετά το Γαλλικό Γκραν Πρι, την πέμπτη συνάντηση της χρονιάς που πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Bugatti.

Μετατρέποντας την pole position του σε νίκη, τόσο κατά τη διάρκεια του Sprint όσο και του κύριου αγώνα του Γαλλικού MotoGP Grand Prix , ο Jorge Martin επεκτείνει το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα έναντι του Francesco Bagnaia και φεύγει από το Le Mans με 38 βαθμούς περισσότερους από τον Ιταλό στην κατάταξη οδηγών.

Είναι λοιπόν βέβαιο ότι το Νο 89 θα διατηρήσει την ηγετική του θέση μέχρι το Ιταλικό Γκραν Πρι που θα διεξαχθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.

Πίσω, ο Marc Marquez εκμεταλλεύτηκε το βάθρο του για να ισοφαρίσει το σκορ του Enea Bastianini, και έτσι να πάρει την τρίτη θέση.

Οι λίγοι πόντοι που σημείωσε ο Γιόχαν Ζάρκο αυτή την Κυριακή επέτρεψαν στον Γάλλο να ανέβει στη 19η θέση του πίνακα, έχοντας συνολικά 9 βαθμούς.

Στοιχεία MotoGP GP Γαλλίας:  Κατάταξη MotoGP Riders 2024Χόρχε Μάρτιν (Pramac Ducati): 129 πόντοιFrancesco Bagnaia (Ducati Lenovo): 91 πόντοιMarc Marquez (Gresini Ducati): 89 πόντοιΕνέα Μπαστιανίνι (Ducati Lenovo): 89 πόντοιΜάβερικ Βινάλες (Aprilia Racing): 81 πόντοιΠέδρο Ακόστα (Tech3 KTM): 73 πόντοιBrad Binder ( Red Bull KTM): 67 πόντοιAleix Espargaro (Aprilia Racing): 51 βαθμοίFabio Di Giannantonio (VR46 Ducati): 47 πόντοιMarco Bezzecchi (VR46 Ducati): 36 πόντοιAlex Marquez (Gresini Ducati): 33 πόντοιΦάμπιο Κουαρτάραρο (Yamaha): 25 πόντοιΤζακ Μίλερ (Red Bull KTM) – 24 βαθμοίMiguel Oliveira (Trackhouse Aprilia) – 23 πόντοιRaul Fernandez (Trackhouse Aprilia) – 18 πόντοιFranco Morbidelli (Pramac Ducati) – 15 βαθμοίAugusto Fernandez (Tech3 KTM) – 13 βαθμοίJoan Mir (Repsol Honda) – 12 πόντοιJohann Zarco (LCR Honda) – 9 βαθμοίΆλεξ Ρινς (Yamaha) – 7 πόντοιDani Pedrosa (Red Bull KTM) – 7 βαθμοίTakaaki Nakagami (LCR Honda) – 6 βαθμοίΛούκα Μαρίνι (Repsol Honda) – 0 βαθμοίStefan Bradl (HRC Test Team) – 0 βαθμοίLorenzo Savadori (Aprilia Racing) – 0 βαθμοί

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα