Το Le Mans σπάει για άλλη μια φορά το ρεκόρ προσέλευσης στο MotoGP

Ρεκόρ προσέλευσης MotoGP: Το Γαλλικό Grand Prix του MotoGP, το οποίο διεξήχθη στην πίστα Bugatti στο Le Mans, ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ προσέλευσης, το οποίο είχε καταρριφθεί ένα χρόνο νωρίτερα με την ευκαιρία του 1000ου Grand Prix στην ιστορία του κλάδου .

Πριν από ένα χρόνο, το Γαλλικό Grand

Prix, το οποίο φιλοξένησε επίσης το 1000ο Grand Prix στην ιστορία του MotoGP, έσπασε το ρεκόρ προσέλευσης, με 278.805 θαυμαστές που ήρθαν να γεμίσουν τις κερκίδες του θρυλικού Bugatti Circuit, στο Le Mans, όλο το Σαββατοκύριακο.

Πριν από δύο εβδομάδες, το MotoGP ανακοίνωσε ότι η πίστα της Χερέθ, η οποία φιλοξένησε το Ισπανικό Γκραν Πρι, είχε καταρρίψει αυτό το ρεκόρ, προτού εκδώσει ένα δελτίο τύπου που εξηγούσε ” ένα σφάλμα υπολογισμού στα νούμερα προσέλευσης “. Το Γαλλικό Grand Prix διατήρησε την ιδιότητά του ως το πιο πολυσύχναστο γεγονός στην ιστορία του MotoGP.

Ρεκόρ προσέλευσης MotoGP:Το Γαλλικό Γκραν Πρι 2024 σπάει το ρεκόρ!

Με την ευκαιρία της έκδοσης του 2024, το Γαλλικό Grand Prix του MotoGP , το οποίο κέρδισε ο Jorge Martín μπροστά από τον Marc Márquez, ο οποίος προσπέρασε τον Francesco Bagnaia στον τελευταίο γύρο, υποδέχθηκε 297.471 άτομα σε όλο το Σαββατοκύριακο, σπάζοντας το ρεκόρ προσέλευσης ιστορία της πειθαρχίας.

Όσον αφορά τη λεπτομέρεια ανά ημέρα, 86.323 άτομα ταξίδεψαν την Πέμπτη και την Παρασκευή. Το Σάββατο, στο οποίο κυριαρχούσε ο Jorge Martín με την pole position και τη νίκη στο Sprint , συγκέντρωσε 92.003 θεατές. 119.145 οπαδοί παρευρέθηκαν για την ημέρα του Grand Prix, για να παρακολουθήσουν τη νίκη του Jorge Martín και το θέαμα μετά τον αγώνα των Fabio Quartararo και Johann Zarco.

«Η ατμόσφαιρα στο Le Mans είναι θρυλική και για καλό λόγο. Ο τεράστιος ενθουσιασμός του κοινού είναι μια από τις πιο αγνές εκφράσεις πάθους για τον αθλητισμό και είναι προνόμιο να το ακούς.

Ρεκόρ προσέλευσης MotoGP: Με το ρεκόρ προσέλευσης στο Le Mans την περασμένη σεζόν, ο πήχης ήταν ψηλά, αλλά το γαλλικό GP του 2024 κράτησε όλες τις υποσχέσεις του. Σχεδόν 300.000 άτομα κατά τη διάρκεια ολόκληρου του Σαββατοκύριακου είναι απολύτως απίστευτο και αποτελεί απόδειξη της παγκόσμιας κλάσης δουλειάς που αναλαμβάνει ο PHA Claude Michy κάθε χρόνο. Η διοργάνωση είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε σε κάθε Grand Prix: συναρπαστικοί αγώνες στην πίστα που γεμίζουν τις κερκίδες, σε συνδυασμό με ένα πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας για να κάνουν κάθε λεπτό του Σαββατοκύριακου κάτι ξεχωριστό για κάθε θαυμαστή. Ευχαριστούμε τον Claude και την ομάδα του για τη δέσμευσή τους στο MotoGP.

Όσο για τους οπαδούς, είναι εξίσου δεμένοι με αυτό το άθλημα και το δείχνουν κάθε φορά που πηγαίνουμε στον στίβο. Είναι ένα νεανικό και ετερογενές κοινό, που μαρτυρεί την ικανότητα του MotoGP να απευθύνεται σε ένα πολύ ευρύ φάσμα και να δημιουργεί έναν ισχυρό δεσμό. Καθώς προσπαθούμε να αναπτύξουμε το άθλημα σε όλο τον κόσμο, αυτό είναι απόδειξη ότι το MotoGP είναι για όλους και μόλις ακούσετε τους κινητήρες να βρυχώνται στο pitlane, ξέρετε ότι είναι φτιαγμένο για εσάς», λέει ο Carmelo Ezpeleta.

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα