Συνταγές για ψήσιμο σε λειτουργία Air Fryer

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

Καλός κι ο τηγανητός, αλλά ο ψητός είναι πιο ελαφρύς, χωρίς περιττές θερμίδες και χωρίς τον κόπο του τηγανιού.

Υλικά για 4 άτομα500 γρ. κολοκύθια πλυμένα και στεγνωμένα1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ξυσμένο1 μέτριο αυγό50 γρ. φρυγανιά τριμμένη3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο3 κουτ. σούπας φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμέναΛίγη ρίγανη ξερή ή φρέσκια100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη150 γρ. φέτα πατημένη με πιρούνι4-5 κουτ. σούπας αλεύρι½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντεραλάτι,
πιπέρι ΕκτέλεσηΞύνουμε τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα αλατίζουμε ελαφρά. Τα μεταφέρουμε σε σουρωτήρι, τα τρίβουμε λίγο και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους για ένα μισάωρο. Τα στύβουμε να βγάλουν τα νερά τους και τα αφήνουμε σε μπολ.Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, τη ρίγανη, το αυγό, το τριμμένο τυρί, τη φέτα, το αλεύρι και ζυμώνουμε. Αν το μείγμα δεν πλάθεται εύκολα προσθέτουμε έξτρα αλεύρι.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στη λειτουργία air fryer. Πλάθουμε με το μείγμα κεφτέδες στο επιθυμητό μέγεθος και τους αραδιάζουμε στην ειδική σχάρα πάνω από το ταψί.Ψήνουμε στη μεσαία σκάλα του προθερμασμένου φούρνου για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα οι κολοκυθοκεφτέδες.

Αρωματικές πατάτες baby σαν τηγανητές

Οι χορτοφάγοι θα τις απολαύσουν σαν κυρίως πιάτο μαζί με μια ωραία πράσινη σαλάτα. Και οι κρεατοφάγοι σαν μια πρώτης τάξεως γαρνιτούρα με ψητά κρεατικά και πουλερικά.

Υλικά για 4 άτομα1 κιλό πατάτες baby πλυμένες, στεγνωμένες και κομμένες στη μέση2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο1 κουτ. σούπας σκόνη σκόρδου1 κουτ. σούπας κουρκουμά1 κουτ. γλυκού αλάτι1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή αν προτιμάτε2 κουτ. γλυκού φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι1 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανο ψιλοκομμέναΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στη λειτουργία Air Fryer.Ετοιμάζουμε τις πατάτες όπως περιγράφεται στα υλικά και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.Τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το σκόρδο, τον κουρκουμά, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν παντού.Απλώνουμε τις πατάτες στο ταψί με την ειδική σχάρα και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο τουλάχιστον μια φορά.Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές σαν συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο.

The post Συνταγές για ψήσιμο σε λειτουργία Air Fryer appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα