9 στους 10 οδηγούς δεν ξέρουν ότι υπάρχει -Ποιο είναι το άγνωστο «εργαλείο» που κρύβεται στην τάπα της βενζίνης

Τα αυτοκίνητα διαθέτουν ορισμένες λειτουργίες και εργαλεία που εάν δεν σου δείξει κάποιος την χρήση τους ή δεν διαβάσεις το εγχειρίδιο χρήσης, τότε δύσκολα να καταλάβεις τον λόγο ύπαρξής τους.

Εξάλλου, είναι δύσκολο να βρεις οδηγό που να έχει διαβάσει το εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου του και να γνωρίζει την πραγματική χρησιμότητα δεκάδων κρυμμένων εξαρτημάτων και λειτουργιών που έχει στα χέρια του.

Μια εταιρεία που ξεχωρίζει σε τέτοιου είδους εξαρτήματα και τα έχει κρυμμένα σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου,

είναι η Skoda. Σε πολλά μοντέλα της θα βρείτε από ομπρέλες και ξύστρες πάγου, μέχρι κάδους απορριμμάτων για να πετάτε τα σκουπίδια σας.

Στο εξάρτημα όμως που σας παρουσιάζουμε σήμερα είναι σπάνιο πλέον, μιας και η εταιρεία που συνήθιζε να το τοποθετεί, το έκοψε. Πρόκειται για ένα σκληρό πλαστικό σε σχήμα κώνου με μήκος κοντά στους πέντε πόντους, που το εντοπίζουμε στο πορτάκι του ρεζερβουάρ καυσίμου των μοντέλων της Opel.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι χιλιάδες παλαιότερα μοντέλα της Opel έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους και έχουν φτάσει στην διαδικασία της ανακύκλωσης, χωρίς καν ο ιδιοκτήτης του να μπορεί να γνωρίζει την ύπαρξή τους, την χρησιμότητά του και φυσικά να το κρατήσει για το επόμενό του αυτοκίνητο.

Το μικρό αυτό πλαστικό εργαλείο, έχει σχεδιαστεί για να βιδώνει και να ξεβιδώνει με ευκολία τα καπάκια των βαλβίδων αέρα των ελαστικών, διατηρώντας παράλληλα καθαρά τα δάχτυλα του οδηγού που ελέγχει τις πιέσεις.

Πρόκειται για ένα εργαλείο με πολύ ενδιαφέρουσα χρήση για όσους θέλουν να ελέγξουν τις πιέσεις των ελαστικών, χωρίς να λερώσουν τα χέρια τους. Ως γνωστόν, οι βαλβίδες αέρα των τροχών είναι από τα σημεία που μαζεύουν αρκετή βρωμιά από το δρόμο και τα τακάκια των φρένων.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα