O νέος επαναστατικός κινητήρας της Hyundai - Πώς λειτουργεί (Video)

Η Hyundai θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στους τέσσερεις τροχούς με το καινοτόμο σύστημα μετάδοσης που εξελίσσει το οποίο επηρεάζει με τις δυνατότητες που προσφέρει τη σχεδίαση των κινητήρων αλλά και ολόκληρου του αυτοκινήτου.

Πολλά υποσχόμενη είναι η νέα τεχνολογία του ομίλου της Hyundai, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο

στάδιο εξέλιξης και εφόσον φτάσει στην παραγωγή έχει τη δυναμική να αλλάξει την "παραδοσιακή" σχεδίαση των αυτοκινήτων.

Το σύστημα που εξελίσσουν οι Κορεάτες ονομάζεται Universal Wheel Drive ή Uni Wheel για συντομία και «μεταφέρει» όλα τα εξαρτήματα και τα μέρη της μετάδοσης κίνησης των οχημάτων που θα κινούνται ηλεκτρικά μέσα στην πλήμνη του τροχού.

Πετυχαίνοντας το παραπάνω το UNi Wheel απελευθερώνει σε εντυπωσιακό βαθμό τον χώρο που έχουν οι σχεδιαστές στη διάθεσή του και για την καμπίνα του αυτοκινήτου, ενώ επαναπροσδιορίζει τη σχεδίαση των ηλεκτρικών κινητήρων που μπορούν πλέον να γίνουν πιο μικροί και να μεταφερθούν πιο κοντά στους τροχούς.

Με τους κινητήρες πιο κοντά στους τροχούς δημιουργείται ακόμη περισσότερος χώρος, για επιπλέον αποσκευές ή ακόμη μεγαλύτερες συστοιχίες μπαταριών που δεν ήταν διαθέσιμους μέχρι πρότινος.

Με το Uni Wheel οι σχεδιαστές μπορούν να δουν από νέα οπτική ολόκληρη τη σχεδίαση ενός μοντέλου με το σύστημα να έχει παράλληλα τη δυνατότητα να κατασκευαστεί σε διαφορετικά μεγέθη και να εξυπηρετήσει έτσι όλους τους τύπους αυτοκινήτου: από σπορ μοντέλα και αυτοκίνητα πόλης με μικρές διαστάσεις έως και Van.

Το νέο σύστημα του κορεάτικου ομίλου μπορεί επίσης να εφαρμοστεί επίσης σε αναπηρικά αμαξίδια, ποδήλατα ακόμη και ρομπότ με τροχούς. Οι κατασκευαστές του, θεωρούν ότι θα λειτουργεί σε μεγέθη τροχών από 4 ίντσες μέχρι και 25 ίντσες ή και μεγαλύτερους αφού η διάμετρός του μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Τόσο η Kia όσο και η Hyundai έχουν υποβάλει αίτηση για οκτώ διαφορετικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας, που σχετίζονται με το Uni Wheel. Στη Νότια Κορέα, στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη. Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε ακόμη περισσότερα για το πολλά υποσχόμενο σύστημα της Hyundai το παρακάτω video εξηγεί τα οφέλη του Uni Wheel με ιδιαίτερα κατατοπιστικό τρόπο αλλά και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη σχεδίαση ολόκληρου του αυτοκινήτου προς το καλύτερο.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα