Αλβανία: Αυτοκίνητο δεν σταματάει σε διάβαση πεζών -Δείτε σε βίντεο πως πιάνουν τον οδηγό

Οι αλβανικές αστυνομικές αρχές φαίνεται ότι καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υψώσουν ασπίδα προστασίας στους πεζούς.

Διακοσμητικές είναι οι διαβάσεις πεζών στο οδικό δίκτου της χώρας μας, με τους οδηγούς που ακινητοποιούν τα οχήματά τους προκειμένου να περάσουν με ασφάλεια τον δρόμο οι πεζοί να είναι πραγματικά ελάχιστοι.

Φυσικά, οδηγοί που αδιαφορούν για τους ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου υπάρχουν σε πολλές χώρες, αν και οι περισσότερες καταβάλουν σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να καταστήσουν την καθημερινότητα των πεζών ασφαλέστερη.

Χαρακτηριστικό

παράδειγμα η Αλβανία, που όπως φαίνεται σε βίντεο των αλβανικών αστυνομικών αρχών, είναι αποφασισμένη να μην αφήνει ατιμώρητους όσους δεν σταματούν στις διαβάσεις πεζών.

Όπως βλέπουμε στο βίντεο, οι δυνάμεις της αλβανικής Τροχαίας έχουν επιστρατεύσει κάμερες που επιτηρούν τις μη σηματοδοτούμενες (δηλ. δίχως φανάρια) διαβάσεις πεζών.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που τελεστεί κάποια παράβαση, το βιντεοληπτικό υλικό μεταδίδεται σε αστυνομικό που παραμονεύει λίγα μέτρα μακριά από τη διάβαση, ο οποίος ζητάει από τον παραβάτη να ακινητοποίησει το όχημα, θέτοντας προ των ευθυνών του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλβανικές αστυνομικές αρχές έχουν επιδοθεί στη μάχη του περιορισμού και άλλων παραβάσεων που μπορεί να αποτελέσουν αιτία πρόκλησης σοβαρού τροχαίου ατυχήματος.

Όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο, έχουν επιστρατεύσει drones που -μεταξύ άλλων- πιάνουν στην «τσιμπίδα» τους όσους δεν σέβονται τις πινακίδες οδικής σήμανσης και συνδράμουν στην άμεση τιμωρία των παραβατών. 

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα