Γιατί όλοι οι οδηγοί κινούνται στην αριστερή λωρίδα -Ο απίστευτος λόγος

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο πολλοί οδηγοί κάνουν «κατάληψη» στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, ακόμα και εάν κινούνται αργά ή δεν πραγματοποιούν προσπέραση.

Η οδήγηση στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας δεν αποτελεί ελληνικό φαινόμενο, αλλά παρατηρείται σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου. Πρόκειται για μια συνηθισμένη, αλλά λανθασμένη εικόνα στους δρόμους όλου του πλανήτη.

Η αλήθεια είναι ότι από πλευράς οδικής ασφάλειας και σωστής ροής της κυκλοφορίας, πρόκειται για μια αδικαιολόγητη συμπεριφορά. Τα τελευταία όμως χρόνια, η συγκεκριμένη «στάση» των οδηγών, αρχίζει

και αποκτά βάση και φυσικά να δικαιολογείται όλο και περισσότερο.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η κρίση χτύπησε την πόρτα της Ευρώπης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι άλλαξαν και πολλά στο θέμα συντήρησης των δρόμων. Απεναντίας, τα κράτη προτίμησαν να αντιμετωπίσουν άλλα προβλήματα και να ξοδέψουν τα χρήματά τους στη λύση τους. Αυτό είχε βέβαια πολλές επιπτώσεις, σε πολλούς άλλους τομείς.

Μία από τις συνέπειες περιορισμού των εξόδων αφορά την ελλιπή συντήρηση των δρόμων. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις, ειδικά εάν είσαι οδηγός που παράλληλα το βιώνεις.

Η κακή κατάσταση των δρόμων της Ευρώπης, είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές καταγγελίες πολιτών σχετικά με την ποιότητα της ασφάλτου και καταστροφή του ανάγλυφου του οδοστρώματος.

Το πρόβλημα δημιουργείται από το μεγάλο βάρος των φορτηγών. Η κίνηση αυτών των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας καταστρέφει τα θεμέλια του οδοστρώματος, αναδεικνύει τις κακοτεχνίες και εμφανίζει βαθιά αυλάκια που πλήττουν την πορεία των οχημάτων και γεμίζουν νερά τις βροχερές μέρες.

Δεδομένης αυτής της κατάστασης, είναι λογικό οι περισσότεροι οδηγοί να αποφεύγουν την δεξιά λωρίδα των αυτοκινητόδρομων και να κινούνται στη μεσαία ή την αριστερή, όπου βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα