Η Cityzen Parking & Services στη διαχείριση του χώρου αφίξεων-αναχωρήσεων του αεροδρομίου Μυκόνου

Στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης και βελτίωσης των υποδομών του Αεροδρομίου της Μυκόνου, η Fraport εμπιστεύθηκε τη Cityzen Parking & Services για τη διαχείριση του χώρου αφίξεων-αναχωρήσεων (curbside) και την εγκατάσταση αυτόματου εξοπλισμού στάθμευσης DESIGNA.  

Το αυτόματο σύστημα ελέγχου πρόσβασης της Cityzen ξεκίνησε να λειτουργεί το2023 και τίθεται σε ισχύ μόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου με αυξημένηεπιβατική κίνηση (από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο).

H Cityzen, σε κάθε είσοδο και έξοδο,εγκατέστησε τερματικά ελέγχου, μπάρα πρόσβασης και κάμερα αναγνώρισης πινακίδωνκυκλοφορίας (LPR). Οιοδηγοί που έχουν δικαίωμα πρόσβασης στο χώρο, έχουν ειδική κάρτα τεχνολογίας RFID την οποία χρησιμοποιούν στο αντίστοιχοτερματικό για να γίνει ταυτοποίηση. Επειδή στο χώρο έχουν πρόσβαση και μεγάλαοχήματα, τα τερματικά στη μία είσοδο και έξοδο έχουν το κατάλληλο ύψος ώστε ναεξυπηρετούν τους οδηγούς μεγάλων οχημάτων καθώς και λεωφορείων. Όλα τατερματικά διαθέτουν κουμπί πληροφοριών, το οποίο συνδέει τον οδηγό με το ΚέντροΕλέγχου, από όπου γίνεται απομακρυσμένα 24Χ7 η εξυπηρέτηση του πελάτηαλλά και η διαχείριση του χώρου.

Διελεύσεις χωρίς επίτόπου πληρωμή

Λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου όπου επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε επαγγελματικά οχήματα και όχι σε ιδιώτες, το σύστημα καταγράφει την ημερομηνία και ώρα εισόδου & εξόδου και επιτρέπει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν το χώρο χωρίς να πληρώνουν επί τόπου για κάθε διέλευση. Το σύστημα παράγει τα απαιτούμενα στατιστικά ώστε οι σχετικές χρεώσεις να γίνονται συγκεντρωτικά στο τέλος της συμφωνημένης περιόδου χρήσης.

Θέσεις ανά κατηγορίαοχήματος

Παρόλο που ο χώρος είναιενιαίος, έχει γίνει ειδική ρύθμιση στο σύστημα στάθμευσης ώστε να υπάρχουνθέσεις που αντιστοιχούν σε 5 διαφορετικές κατηγορίες οχημάτων. Οι πελάτεςκαταχωρούνται ανάλογα με τον τύπο οχήματος και το σύστημα στην είσοδοαναγνωρίζει και κατηγοριοποιεί τα οχήματα ενημερώνοντας παράλληλα την ψηφιακήπινακίδα που βρίσκεται στην είσοδο του χώρου και η οποία εμφανίζει τις διαθέσιμες θέσεις ανάκατηγορία.

Eυελιξία τιμοκαταλόγων

Τοσύστημα επιτρέπει στο διαχειριστή να εφαρμόζει διαφορετικές πολιτικές χρέωσηςανάλογα με τον αριθμό διελεύσεων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Έτσι γιαπεριπτώσεις οχημάτων που κάνουν συχνές διελεύσεις από το χώρο, υπάρχειδιαφορετική χρέωση ανάλογα με τις παραμέτρους του συστήματος.

Μετην εγκατάσταση του σύγχρονου εξοπλισμού στάθμευσης DESIGNA, η Cityzen δίνει τηλύση στο Αεροδρόμιο Μυκόνου για τηνκυκλοφοριακή αναβάθμιση των σημείων επιβίβασης και αποβίβασης.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα