Νέες απολύσεις σε κορυφαία εταιρεία -Ποιος κολοσσός διώχνει εκατοντάδες εργαζομένους

Η πτώση στις πωλήσεις μοντέλων της Tesla, έχει σημάνει συναγερμό στην εταιρεία η οποία προχωρά κακήν κακώς στην μείωση του εργατικού δυναμικού της.

Δεν έχουν τέλος οι απολύσεις στην Tesla, με τους εργαζομένους της να κοιμούνται και να ξυπνούν με τον φόβο ότι θα πάνε στον χώρο εργασίας τους και θα δουν ότι οι πόρτες είναι κλειστές για αυτούς.

Πρόκειται για ένα φόβο που έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους μετά τις 15 Απριλίου, όταν και ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Elon Musk, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην απόλυση του 10% του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, το οποίο μέχρι τα τέλη του 2023 ξεπερνούσε τους 140.000 υπαλλήλους.

Σύμφωνα, ωστόσο, με καλά ενημερωμένες πηγές, ο Musk έχει λάβει την απόφαση να δείξει την πόρτα της εξόδου σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους και συγκεκριμένα στο 20%.

Τα… δύσκολα για τους υπαλλήλους της Tesla ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα, όταν ανακοινώθηκε ότι θα μείνουν χωρίς εργασία 6.000 εργαζόμενοι σε Καλιφόρνια και Τέξας. Προτού, ωστόσο, προλάβει να καταλαγιάσει η σκόνη από την εν λόγω ανακοίνωση, όπως όλα δείχνουν η Tesla σχεδιάζει έναν ακόμα κύκλο απολύσεων στην Καλιφόρνια, απομακρύνοντας άλλους 601 ανθρώπους.

Ο νέος γύρος απολύσεων επηρεάζει τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της Tesla στο Palo Alto και στο Fremont, αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα προς την κυβέρνηση της πολιτείας της Καλιφόρνια.

Η Tesla φαίνεται ότι αποφάσισε να συρρικνώσει το εργατικό δυναμικό της μετά την πτώση στις πωλήσεις των μοντέλων της τους τελευταίους μήνες.

Ειδικότερα, η Tesla ανέφερε ότι το τρίμηνο Ιανουάριος-Μάρτιος 2024 παράδωσε 386.810 οχήματα, όταν την ίδια περίοδο πέρυσι οι παραδόσεις ανήλθαν σε 422.875 οχήματα.

Οι πτώσεις στις πωλήσεις και η ολοένα και πιο δυναμική παρουσία στην αγορά κινεζικών ηλεκτρικών ΙΧ, ανάγκασε την Tesla να συμμετάσχει σε έναν εντεινόμενο πόλεμο τιμών, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό τις τιμές των μοντέλων της, κάτι που συρρικνώνει το περιθώριο κέρδους της.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των ανθρώπων που έχουν δει μέχρι στιγμής την πόρτα της εξόδου είναι η Rebecca Tinucci, επικεφαλής του δικτύου ταχυφορτιστών Supercharger της Tesla, το οποίο είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των κατασκευαστών και διαθέσιμο πλέον και για ηλεκτρικά αυτοκίνητα άλλων εταιρειών. -Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα