Ο εξηλεκτρισμός θα επαναφέρει το Jeep Gladiator στην Ευρώπη

Μπορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να ακολουθούν πιστά το δόγμα που λέει πως «το μέγεθος μετράει», όμως αυτό έχει ανεπιθύμητες συνέπειες στην Ευρώπη.

Γι’ αυτό και η εμπορική πορεία του Jeep Gladiator στη Γηραιά Ήπειρο δεν κράτησε πολύ. Δεν ήταν ο μεγάλος του όγκος το πρόβλημα, ήταν κυρίως οι εκπομπές ρύπων από τον 3λιτρό πετρελαιοκινητήρα που του έδινε ώθηση.

Όπως και να έχει, όσο εντυπωσιακό κι αν είναι το Gladiator, όσο ικανό εκτός δρόμου και επιβλητικό στην εικόνα

και την ουσία, η Jeep αναγκάστηκε να του πατήσει φρένο στα μέρη μας. Αυτό όμως, αναμένεται να αλλάξει σύντομα. Και η χρυσή λύση, είναι ο εξηλεκτρισμός του.

Η Jeep αποφάσισε να το εφοδιάσει με τεχνολογία 4xe κι αυτό αλλάζει τα δεδομένα. Το επικείμενο λανσάρισμά του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού θα είναι η αρχή και όπως φημολογείται, η Ευρώπη θα πάρει σύντομα σειρά.

Όπως επιβεβαίωσε ο CEO της Jeep, Antonio Filosa, το υβριδικό Gladiator θα έρθει μέσα στο 2025 και θα συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική ισχύ 380 ίππων να περνά στο δρόμο μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα