Σε ποιον δρόμο της Αθήνας έχει ξεσπάσει πόλεμος -Μπλόκα, νυχτερινές καταδιώξεις και συλλήψεις μπροστά στην κάμερα

Ένα ακόμα video το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει τη μάχη που δίνει καθημερινά η Ελληνική Αστυνομία, στην προσπάθειά της να περιορίσει τα φαινόμενα παραβατικότητας σε γνωστά στέκια της Αθήνας.

Μέσα σε λίγα24ωρα ένα ακόμα video από τιςεπιχειρήσεις που πραγματοποιεί ηΕλληνική Αστυνομία στη νυχτερινή Αθήνα,θέλοντας

με αυτόν τον τρόπο να περιορίσειή αν προτιμάτε να εξαλείψει το θλιβερόφαινόμενο των αυτοσχέδιων αγώνων σεδημόσιους δρόμους.

Οι «ειδικέςδυνάμεις» της Ελληνικής Αστυνομίαςπραγματοποιούν καθημερινούς ελέγχουςσε γνώριμα στέκια της Αττικής, επιχειρώνταςνα βάλουν τέλος σε συμπεριφορές πουθέτουν σε σοβαρό κίνδυνοανυποψίαστους πολίτες.

Μάλιστα στα χέρια των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων βρίσκονται νέα «όπλα», καθιστώντας τις παρεμβάσεις τους καίριες και αποτελεσματικές. Ο λόγος για τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων με τα οποία έχει εξοπλιστεί η ΕΛ.ΑΣ. και έχει ήδη ρίξει στη μάχη ενάντια στην παραβατικότητα.

Μετά, λοιπόν, από το θέμα το οποίο πρώτο ανέδειξε το carandmotor χθες, ένα νέο video στο οποίο πρωταγωνιστεί και πάλι η Porsche Cayenne της Ελληνικής Αστυνομίας, αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος και της προσπάθειας που καταβάλλεται από τις αρχές ώστε να αντιμετωπιστεί.

Και στο νέο video πρωταγωνιστεί το γερμανικό SUV, το οποίο όπως φαίνεται αποτελεί την αιχμή του δόρατος στις νυχτερινές επιχειρήσεις που πραγματοποιεί η Ο.Ε.Π.Τ.Α σε δρόμους όπου σημειώνονται αντικοινωνικές παραβάσεις και σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Το «μπλόκο» είχε στηθεί στο γνωστό «πέταλο» στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης και ήταν θέμα χρόνο κάποιος υπέρ του δέοντος… αισιόδοξος οδηγός να πέσει στην φάκα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην προκειμένηπερίπτωση ήταν ο οδηγός μιαςBMW, ο οποίος κινείτο με υπερβολικήταχύτητα στο ρεύμα προς Αθήνα, κινδυνεύονταςνα χάσει τον έλεγχο του οχήματός του.

Μόλις η ασημί BMW πέρασε μπροστά από το μπλόκο της Ο.Ε.Π.Τ.Α, η μαύρη Porsche Cayenne έσπευσε να την ακολουθήσει, συνεπικουρούμενη από μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ και ένα συμβατικό περιπολικό όχημα.

Το video που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω ολοκληρώνεται με τους αστυνομικούς να έχουν ακινητοποιήσει το όχημα και τον οδηγό του και προφανώς να προχωρούν στη βεβαίωση των σχετικών παραβάσεων.

Αξίζει νασημειώσουμε ότι τα συνηθέστερα πρόστιμοσε αυτές τις περιπτώσεις είναι η διεξαγωγήαυτοσχέδιων αγώνων και η επίδειξηοδηγικών ικανοτήτων, με τους παραβάτεςνα τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο700 ευρώ και με αφαίρεση των στοιχείωνκυκλοφορίας του οχήματος για 30 ημέρες.

Μάλιστα μετά και την πρόσφατη αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικά, η συγκεκριμένη παράβαση μπορεί να αναβαθμιστεί, καθώς όποιος οδηγεί επικίνδυνα και από την πράξη του αυτή μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο ή περιουσία τιμωρείται με φυλάκιση έως 2 ετών ή χρηματική ποινή.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα