Τι είναι αυτή η συσκευή που βάζουν στα αυτοκίνητα -Ποιους οδηγούς τιμωρούν με αυτόν τον τρόπο

Οι Αρχές έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν μια νέα καινοτόμο συσκευή που δεν επιτρέπει τη χρήση του αυτοκινήτου μέχρι να πληρωθεί το πρόστιμο για παράνομο παρκάρισμα.

Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης έχει μια νέα τεχνολογία στο «οπλοστάσιο» του για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης. Πρόκειται για μια συσκευή που ονομάζεται Barnacle (στρείδι στα ελληνικά), βεντουζώνει στο παρμπρίζ του παράνομα σταθμευμένου αυτοκίνητου και δεν ξεκολλά

μέχρι να πληρωθεί το πρόστιμο από το παραβάτη οδηγό.

Με τον τρόπο αυτό, το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης προσπαθεί να καταπολεμήσει το συγκεκριμένο φαινόμενο, ανεξάρτητα από το μέγεθος του αυτοκινήτου, την κατηγορία και τη μορφή ιδιοκτησίας. Μάλιστα, αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη τακτική έχει αποδειχθεί πετυχημένη.

Όπως μπορείτε να δείτε και στα βίντεο, πρόκειται για ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο, καλύτερο από αυτό που κλειδώνει στους τροχούς, το οποίο έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε πολλές πολιτείες των Η.Π.Α. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί επί του θέματος αναφέρουν ότι αυτή η επιτυχία της αστυνομίας είναι προσωρινή.

Ας δούμε όμως πώς είναι αυτή η συσκευή. Εμφανισιακώς, θυμίζει βαλίτσα που ανοίγει διάπλατα και εφαρμόζεται στο παρμπρίζ, περιορίζοντας την ορατότητα του παραβάτη οδηγού. Ο αστυνομικός «απλώνει» τη βαλίτσα στην επιφάνεια του παρμπρίζ, βεντουζώνει και δεν μπορεί να απομακρυνθεί.

Είναι δύσκολο να αφαιρεθεί το αστυνομικό «στρείδι» από την γυάλινη επιφάνεια, αλλά εάν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρεθεί τρόπος να ξεκολλήσει. Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότεροι δεν μπορούμε να κάτι, οπότε κρίνεται ως αποτελεσματικό.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να οδηγεί με «μπλοκαρισμένο» το παρμπρίζ, μιας και η ορατότητα είναι σχεδόν μηδενική. Η κίτρινη πλαστική βαλίτσα, όχι μόνο μειώνει την ορατότητα, αλλά ενημερώνει και τους άλλους οδηγούς ότι απαγορεύεται η στάθμευση σε αυτό το σημείο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σύστημα είναι αρκετά ασφαλές και γρήγορο στην τοποθέτησή του. Ακόμα, διαθέτει GPS σε πραγματικό χρόνο, ενώ σε περίπτωση που προσπαθήσει ο παραβάτης οδηγός να το αφαιρέσει θα ενημερωθεί η αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα