Γ.Φλωρίδης: Η Θράκη είναι ενσωματωμένη όχι απλώς στον εθνικό κορμό, αλλά πρωταγωνιστεί

«Σήμερα, 104 χρόνια μετά, μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι η Θράκη είναι ενσωματωμένη όχι απλώς στον εθνικό κορμό, αλλά πρωταγωνιστεί και είναι κομμάτι μιας χώρας που προοδεύει και που ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Κομοτηνή για τα Ελευθέρια της Θράκης, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώον και παρακολούθησε την παρέλαση

πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων.

«Είναι μια λαμπρή γιορτή, τα 104 χρόνια από την απελευθέρωση της Κομοτηνής και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό. Γιορτάσαμε αυτή τη μέρα, τιμώντας, ταυτόχρονα, τη μνήμη όλων εκείνων που συνετέλεσαν ώστε αυτή η απελευθέρωση να συμβεί.

Πρώτα από όλα τη μνήμη του μεγάλου εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου και των απλών ανθρώπων, επωνύμων και ανωνύμων, που επί πάρα πολλά χρόνια αγωνίστηκαν ώστε αυτός ο τόπος να είναι ελεύθερος», είπε ο υπουργός.

Τόνισε, μάλιστα, πως είναι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί πριν από πενήντα χρονια γιόρτασε αυτή την ημέρα ως πρωτοετής φοιτητής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και σήμερα βρίσκεται εδώ εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γ Φλωρίδης, Θράκη,g floridis, thraki