Στο Κλειστό του Γαλατσίου ο Έντι Ράμα -Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας

Από τις 9 το πρωί ξεκίνησε να μαζεύεται ο κόσμος στο Κλειστό του Γαλατσίου, οπού ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα θα μιλήσει μπροστά σε χιλιάδες συμπατριώτες του.

Λίγο πριν τις 12, το Κλειστό γέμισε με κόσμο.

Ο Ράμα έφτασε στην Αθήνα λίγο μετά τις 11 το πρωί συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Λίντα και κάποιους υπουργούς του.

Τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. είναι δρακόντεια. Η αστυνομική παρουσία στο Γαλάτσι είναι ισχυρή,

προκειμένου να αποφευχθούν τα παρατράγουδα ενώ οι παρευρισκόμενοι περνούν από μηχανήματα ελέγχου πριν μπουν στο Κλειστό του Γαλατσίου. Η ομιλία του ήταν προγραμματισμένη για τις 11 ωστόσο έχει καθυστερήσει.

Νωρίτερα, έξω από το Κλειστό, προκλήθηκε και ένα μικροεπεισόδιο μεταξύ των παρευρισκομένων, καθώς υπήρχαν 3-4 άτομα που ισχυρίζονταν ότι ο Ρόμα προκαλεί τον Μητσοτάκη, με κάποιους άλλους να αντιδρούν: «Μη βάζεις φωτιά σε δύο λαούς».

Την ίδια ώρα, έξω από το Κλειστό του Γαλατσίου περίπου 30 άτομα-οποαδοί της αντιπολίτευσης άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να διαδηλώνουν κατά του Ράμα.

Στο μεταξύ, μπορεί η επίσκεψη να χαρακτηρίζεται ιδιωτική, με δεδομένο ότι δεν θα έχει καμία επίσημη επαφή, ο κ. Ράμα όμως θα περιβάλλεται από ισχυρότατη αστυνομική συνοδεία και θωρακισμένο όχημα.

Όπως έγινε γνωτό, τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι ταξίδευσαν από την Αλβανία προς την Ελλάδα για να δώσουν το παρών στην ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός νωρίς το πρωί έκανε ανάρτηση με συρτάκι στο facebook προβάλλοντας την εκδήλωση στην Αθήνα

Η επίσκεψη του κ. Ράμα, την οποία το «ΘΕΜΑ» πρώτο αποκάλυψε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μπελέρη στην Αθήνα, ομολογουμένως, προκάλεσε αμηχανία στην ελληνική κυβέρνηση. «Αχρείαστη», την χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο protothema.gr και τον Αντώνη Σρόιτερ. Βεβαίως, όπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», ο κ. Ράμα σκόπευε να έρθει στη χώρα μας από τον Απρίλιο, όμως τότε ο σχεδιασμός δεν ευοδώθηκε λόγω των ημερών του Πάσχα. Επέλεξε, λοιπόν, να έρθει την Κυριακή του Θωμά, μια ημερομηνία που συμπίπτει και με την επέτειο σύλληψης του Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα, κάνοντας τους…λάτρεις της στατιστικής να μην πιστεύουν στις συμπτώσεις.

Για να μπορέσει να μιλήσει, βεβαίως, στο Γαλάτσι ο κ. Ράμα προηγήθηκε ένα πήγαινέλα. Η πρώτη κρούση έγινε από την αλβανική πρεσβεία στο Christmas Theater. Ο επιχειρηματίας συμφώνησε, αλλά ο δήμο Γαλατσίου τότε δεν έδωσε πράσινο φως. Σημειωτέον, ο Γιώργος Μαρκόπουλος, δήμαρχος της περιοχής, ήταν ο πρώτος που ενημέρωσε θεσμικά τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, καθώς οι Αλβανοί δεν έκριναν σκόπιμο να το πράξουν. Μετά το Γαλάτσι, διερευνήθηκε το σενάριο της πλατείας Κοραή ή της πλατείας Συντάγματος, αλλά και το ΣΕΦ. Η διοίκηση του ΣΕΦ, μετά από επαφές με τους υπουργούς κ. Γεραπετρίτη και Βρούτση, δέχθηκε να παραχωρηθεί η αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» που ήταν μικρής χωρητικότητας, με τους Αλβανούς αρχικά να δέχονται, εν συνεχεία όμως να μην καταθέτουν δεσμευτική πρόταση. Και κάπως έτσι, επέστρεψαν στην εναλλακτική του Γαλατσίου και στο κλειστό γήπεδο που κάποτε χρησιμοποιούσε η μπασκετική ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κλειστό, Γαλατσίου, Έντι Ράμα -Αυξημένα,kleisto, galatsiou, enti rama -afximena