Τζώρτζια Κεφαλά: «Παρουσίασαν την έλλειψη τοξικού λόγου, που έχω επιλέξει, ως φιλοακροδεξιά άποψη»

Συνέντευξη έδωσε η Τζώρτζια Κεφαλά στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη.

Η γνωστή τραγουδίστρια και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, τόσο στην απόφαση να ασχοληθεί με την πολιτική όσο και στη διαχείριση των δημοσιευμάτων.

-Ποιος

ήταν ο λόγος που σας ώθησε να ασχοληθείτε µε την πολιτική;

Υπήρχαν αρκετοί λόγοι που µε έκαναν να πάρω θέση και δράση.

Οι δύο πιο σημαντικοί ήταν η κακή κατάσταση των ανθρώπων του πολιτισμού στη χώρα µας, η απαξίωσή τους στην Εκπαίδευση και στη στήριξή τους γενικότερα.

Ο άλλος λόγος, εξαιρετικά κρίσιμος για την απόφασή µου, ήταν ο χαμός του βαφτισιμιού µου, Θεοφάνη – Ερμή Θεοχαρόπουλου, στα βουνά των Τζουμέρκων, από την παντελή έλλειψη γνώσης επιχειρησιακής δραστηριότητας των συγκεκριμένων ανθρώπων της ΕΜΑΚ που κλήθηκαν να βοηθήσουν και βέβαια λόγω αδικαιολόγητης καθυστέρησης, αλλά και ακαταλληλότητας των σωστικών μέσων (ελικόπτερα).

Οι γονείς του Ερμή, εγώ, αλλά και πλήθος άλλων ανθρώπων ανακαλύψαμε δηλαδή µε τον πιο επώδυνο τρόπο την πλήρη ανυπαρξία της πρωτογενούς διακομιδής στην Ελλάδα.

Το να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί HEMS ήταν μονόδρομος για εμάς.

-Τι είναι το χειρότερο που έχει γραφτεί για εσάς;

Έχω ακούσει πολλά. Το χειρότερο όμως ήταν η προσπάθεια μιας μερίδας του Τύπου να παρουσιάσει την έλλειψη τοξικού λόγου, που έχω επιλέξει συνειδητά να µη χρησιμοποιώ, ως φιλοακροδεξιά άποψη.

Πιστεύω βαθιά πως κινδυνεύουμε όλοι από τις ακραίες απόψεις και δράσεις, οι οποίες υπάρχουν ακόμα και σε ιδεολογίες που έχουν ως βάση τη συμπερίληψη, την αγάπη και την ισότητα.

Χωρίς διάλογο, απλά θα δυναμώνουμε το τέρας που θρέφουν η έλλειψη ίσων ευκαιριών, η φτώχεια και η έλλειψη παιδείας. Το να επιλέγεις να κάνεις τα προβλήματα και τους ανθρώπους αόρατα δεν σημαίνει πως δίνεις λύση.

Φυσικά, όταν ο διάλογος καταργείται από την άλλη πλευρά και προχωράμε στη βία, έχεις το δικαίωμα στην άμυνα και η δικαιοσύνη έχει τον λόγο.

Νομίζω πως η στάση µου στο Κοινοβούλιο, αλλά και η στάση της Πλεύσης Ελευθερίας έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το θέμα αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα