«Κάποιοι τους έβαλαν» λένε τα θύματα της ληστείας στην Αρκαδία – Συμμετείχε κακοποιός από την απαγωγή Παναγόπουλου

00:29 20/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Τον απόλυτο τρόμο βίωσαν τρία αδέλφια, 68, 74 και 87 ετών, στην Αρκαδία όταν το πρωί της Παρασκευής (17/05), δύο άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπήκαν από πόρτα στην μονοκατοικία, για να τους ληστέψουν.

Η κ. Σταυρούλα, θύμα της ληστείας στην Αρκαδία, περιέγραψε:«Μπήκαν μέσα στην αυλή, έχουμε μια μεγάλη κουζίνα στην αυλή, μας πέταξαν εκεί μέσα, μας έδεσαν με κάτι σφιχτήρια εκεί και ταινίες μαύρες στα πόδια. Μας απειλούσε ο ένας που ήταν πιο ψηλός, αυτός που είναι φυγόδικος από την Κρήτη,

μ’ ένα όπλο μικρό που είχε, έβγαλε κι ένα μαχαίρι από το συρτάρι της κουζίνας, ο άλλος ανέβηκε πάνω και τα έκανε γης μαδιάμ».

Η κ. Σταυρούλα, μία εκ των τριών θυμάτων, που βίωσε τον φόβο και τον τρόμο μέρα μεσημέρι, μίλησε στο MEGA για τις στιγμές που ακολούθησαν, όταν οι δύο δράστες άρπαξαν ό,τι βρήκαν και τράπηκαν σε φυγή.

«Λύθηκα και μετά παίρνω τηλέφωνο, αφού αυτός κλείδωσε την πόρτα της κουζίνας και κατάλαβα ότι φεύγει, παίρνω τηλέφωνο το 100. Ήρθε ένας γείτονας και μας ξεκλείδωσε. Ο ένας έφυγε από την πίσω μεριά του σπιτιού».

Οι δύο δράστες, με βαρύ ποινικό παρελθόν, αφού άρπαξαν περίπου 20.000€ και κοσμήματα αξίας 500€, άφησαν τα ηλικιωμένα αδέλφια δεμένα και τράπηκαν σε φυγή.

«Κάποιοι τους έβαλαν»

Τα θύματα της ληστείας, πιστεύουν ότι οι δράστες ήταν γνωστοί με συγχωριανό τους, ο οποίος τους κατηύθυνε για να κάνουν τη ληστεία.

«Μας ρωτάγανε πράγματα; Πού το ξέρανε ότι τα αδέλφια μου είχαν πάει στην Αμερική κι ότι είχαμε κι άλλο δωμάτιο στο κάτω σπίτι και διάφορα τέτοια; Ήταν βαλτός. Δεν ξέρανε αυτοί», ανέφερε η κα. Σταυρούλα.

Αμέσως μόλις ειδοποιήθηκαν οι αρχές, ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό στον ορεινό όγκο της Αρκαδίας, όπου είχαν διαφύγει οι δυο δράστες και λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Πάνω τους βρέθηκαν και τα χρήματα της ληστείας αλλά και τα κοσμήματα.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν το πιστόλι ρέπλικα, πλαστά διπλώματα οδήγησης και ταυτότητες των Κροατικών αρχών, καθώς και μονωτικές ταινίες, δεματικά (tie wrap) και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Τα θύματα της ληστείας χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Αυτοί μας πίεζαν κι έχω πιαστεί λίγο στο λαιμό μου, τα χέρια μου, δεν μπορώ να κινηθώ όπως θέλω, αλλά το προσπαθώ. Λίγες αμυχές στο πρόσωπο», είπε η κα. Σταυρούλα.

Τη ληστεία σε βάρος των τριών αδελφών διέπραξαν ένας 45χρονος, από τη Βόρεια Μακεδονία κι ένας άνδρας 46 ετών αλβανικής καταγωγής.

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι δυο συλληφθέντες ίσως να εμπλέκονται και σε άλλες έκνομες ενέργειες, με τη σχετική έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κακοποιός από την απαγωγή του Παναγόπουλου στην ληστεία της Αρκαδίας

Οι δύο δράστες είναι γνώριμοι στις Αρχές καθώς έχουν βαρύ ποινικό παρελθόν. Πίσω από την ληστεία ήταν ένας άνδρας 45 ετών με καταγωγή από την Βόρεια Μακεδονία κι είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου που έγινε τον Ιανουάριο του 2009 και ο 46χρονος συνεργός του που είναι αλβανικής καταγωγής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο 45χρονος είχε πάρει άδεια 8 ημερών από τις φυλακές Χανίων τον περασμένο Ιανουάριο, όπου δεν επέστρεψε. Αντ’ αυτού, ήρθε στην Αθήνα μαζί με τον συνεργό του, νοίκιασαν ένα αυτοκίνητο στο οποίο άλλαξαν τις πινακίδες και κατευθύνθηκαν προς το χωριό Δόριζα.

To άρθρο «Κάποιοι τους έβαλαν» λένε τα θύματα της ληστείας στην Αρκαδία – Συμμετείχε κακοποιός από την απαγωγή Παναγόπουλου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρκαδία, Κάποιοι, – Συμμετείχε, Παναγόπουλου,arkadia, kapoioi, – symmeteiche, panagopoulou