Μπλίνκεν: Επιπλέον 2 δισ. δολάρια των ΗΠΑ θα κατευθυνθούν για στήριξη στην Ουκρανία

15:39 15/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Eξαγγελία για επιπλέον 2 δισ. δολάρια βοήθειας στην Ουκρανία επεφύλασσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Ουκρανό ομόλογο του Ντμίτρο Κουλέμπα. 

Ο Άντονι Μπλίνκεν εξήγησε πως το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία από πλευράς ΗΠΑ θα φτάσει άμεσα, σε μια «κρίσιμη στιγμή» για την έκβαση του

πολέμου, ενώ θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πυρομαχικά, τεθωρακισμένα οχήματα, πυραύλους και αντιαεροπορικά συστήματα – με έμφαση στα συστήματα Patriot.

Η υπογραφή της συμφωνίας ασφαλείας ΗΠΑ – Ουκρανίας θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων επισημαίνοντας παράλληλα πως οι ΗΠΑ «δεν ενθαρρύνουν» τη χρήση των όπλων έναντι στόχων εντός ρωσικής επικράτειας.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο άμεσης συνάντησης μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν με τον Ουκρανό ομόλογο του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.     

Σχολιάζοντας για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε πως αν ο Ρώσος πρόεδρος είχε δείξει πραγματική διάθεση για διαπραγματεύσεις, η ουκρανική πλευρά θα είχε ανταποκριθεί.

Για τη στάση της Κίνας, ο κ. Μπλίνκεν τόνισε πως η ασιατική υπερδύναμη δε θα στείλει όπλα στη Ρωσία, εξέφρασε όμως την ανησυχία του σχετικά με την κινέζικη στήριξη προς τη ρωσική αμυντική βιομηχανία, υπογραμμίζοντας πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να επιβάλλουν κυρώσεις σε όποιες κινεζικές επιχειρήσεις λειτουργούν προς μια τέτοια κατεύθυνση. 

To άρθρο Μπλίνκεν: Επιπλέον 2 δισ. δολάρια των ΗΠΑ θα κατευθυνθούν για στήριξη στην Ουκρανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπλίνκεν, Επιπλέον 2, ΗΠΑ, Ουκρανία,blinken, epipleon 2, ipa, oukrania